Ce nu ştiai că poţi să faci cu lămâile
Dau savoare dulciurilor şi gust bun ceaiului, dar lămâile sunt de ajutor şi la curăţenie. De la petele de murdărie de pe suprafeţe şi până la împrospătarea aerului din încăpere, acest fruct este de un real folos în gospodărie.
Curăţă cuptorul cu microunde
Amestecă un sfert de ceaşcă de apă cu 2 linguri de suc de lămâie şi lasă 3 minute lichidul în cuptor. Dacă petele de murdărie sunt mai vechi, poţi să ţii soluţia în cuptor şi 10 minute, până la fierbere. La final, deschide uşa şi cu un burete şterge pereţii obiectului electrocasnic. Nu este nevoie să-l mai speli, ci doar să ştergi şi să usuci interiorul de aburi şi picături de apă cu lămâie.
Igienizează bijuteriile şi cuţitele
Din când în când, este util să cureţi bijuteriile, nu doar să le redai luciul, ci mai ales să le igienizezi. Procedează în acest mod, dar ceva mai des ca în cazul bijuteriilor, cu tacâmurile şi cuţitele folosite în bucătărie. Ai nevoie de 1 cană şi jumătate de apă şi suc de lămâie, în proporţie egală. Le ştergi apoi cu un prosop de bumbac moale. Nu pune suc de lămâie pe bijuteriile din aur sau pe cele cu perle, ci doar pe argint şi metal, cum este inoxul!
Împrospătează mirosurile din bucătărie
Fierbe apă şi bucăţi de coajă de lămâie într-un vas mic, în care adaugi 1 linguriţă de cuişoare şi câteva frunze de rozmarin. Aroma aceasta va absorbi mirosurile neplăcute de prăjeli, ceapă, usturoi şi altele, înlocuind aerul din încăpere cu un parfum proaspăt. Poţi adăuga şi puţină scorţişoară sau câteva picături de ulei esenţial de portocală.
Îndepărtează resturile din răzătoare
Curăţarea răzătoarelor poate fi o treabă destul de complicată, pentru că trebuie să ajungi şi în porţiunile inaccesibile, în timp ce îţi protejezi pielea de zgârieturi. Poţi evita rănile folosind o jumătate de lămâie, pe care o treci peste suprafaţa răzătoarei, pentru a scoate şi îndepărta resturile alimentare. Spală apoi cu apă şi săpun şi clăteşte bine. Utilizează lămâia şi când trebuie să cureţi grătarele.