Ce boli se pot trata prin chiropractică
Stilul de viaţă agitat, stresant şi efortul la care supunem organismul constant îşi pune amprenta asupra calităţii vieţii noastre şi poate avea efecte negative asupra stării de sănătate. De cele mai multe ori, nu acordăm o importanţă deosebită stresului, oboselii, stărilor de rău şi ignorăm durerile sau primele semne care ne-ar putea indica faptul că există anumite probleme. Suntem obişnuiţi să apelăm la medicamente pentru orice problemă sau durere şi nu căutăm alternative care ne-ar putea ajuta pe termen lung şi ar putea contribui la îmbunătăţirea stării noastre de sănătate.
Chiropractica – o metodă eficientă pentru tratarea afecţiunilor musculare şi osoase
O modalitate eficientă de tratament este chiropractica, ce poate îmbunătăţi starea de sănătate şi poate avea efecte pozitive asupra corpului nostru. Chiropractica este o formă de medicină alternativă şi este recomandată în principal pentru tratarea afecţiunilor musculare, osoase, coloanei vertebrale şi articulaţiilor. În plus, aceasta poate ameliora durerile de cap, dureri ale gâtului, migrenele, ameţelile, hernia, artrita, reumatismul, problemele digestive, dismenoreea şi durerile lombare.
Stresul – principalul generator al durerilor de spate şi gât
În general, oamenii care apelează la chiropractician au probleme variate, întrucât fiecare om este diferit şi prezintă probleme specifice, dar cele mai frecvente afecţiuni sunt durerile de spate, ale gâtului, degetelor sau articulaţiilor. Cauzele acestor probleme sunt postura greşită, activităţile şi efortul la care corpul nostru este supus zilnic, însă principalul generator este stresul. Astfel, există trei tipuri de stres la care suntem supuşi adesea: stresul fizic, chimic şi emoţional. Stresul fizic este reprezentat de orice căzătură sau accident, de condusul pentru mult timp pe distanţe lungi sau de petrecerea unui timp îndelungat pe scaun,într-o poziţie incorectă. Stresul chimic este prezent în alimentele pe care le consumăm, aerul pe care îl respirăm, alcool, medicamente, iar epuizarea, anxietatea, depresia reprezintă un stres emoţional. Toate aceste tipuri de stres sunt resimţite zilnic de organismul nostru şi se transformă în dureri fizice, disconfort şi o stare de rău.
Ce presupune o şedinţă de chiropractică?
În cadrul şedinţelor de chiropractică, primul pas este cunoaşterea istoricului medical al pacientului, examinarea acestuia, a stării generale de sănătate şi stabilirea zonei dureroase. Însă, la fel de importantă rămâne şi identificarea cauzei principale a durerii, deoarece, de multe ori, durerea poate fi resimţită într-o anumită zonă, iar cauza să fie localizată diferit. O şedinţă de chiropractică nu durează foarte mult, de obicei 15 – 20 de minute sunt suficiente pentru chiropractician pentru a aplica tratamentul astfel încât durerea să fie înlăturată şi efectele să fie unele pozitive şi de lungă durată. În ceea ce priveşte numărul şedinţelor, acestea diferă în funcţie de problemele fiecărui pacient, de istoricul medical şi de factorii la care este supus constant. În cazul în care pacientul este mai tânăr poate fi nevoie doar de câteva şedinţe pentru ameliorarea durerilor şi îmbunătăţirea stării de sănătate. De asemenea, este foarte importantă perioada care a trecut de la apariţia disconfortului, deoarece cu cât sunt luate măsuri mai rapid, cu atât problemele vor fi rezolvate cu o mai mare uşurinţă. De obicei, sunt necesare şase – şapte şedinţe pentru ca rezultatele să fie resimţite şi menţinute, dar sunt şi cazuri în care este nevoie de zece şedinţe sau mai multe.
Tehnică eficientă, fără intervenţii chirurgicale sau medicamente necesare
Chiropracticienii folosesc manipularea directăa coloanei vertebrale,deoarece această practică se bazează pe faptul că alinierea corectă a structurii musculo-scheletice a corpului, în special a coloanei vertebrale, va permite corpului să se vindece singur, fără intervenţii chirurgicale sau medicamente. Manipularea este utilizată pentru a restabili mobilitatea articulaţiilor afectată de diverse leziuni cauzate fie de un accident, de postura incorectă sau de stresul constant.
Chiropractica este despre sănătate şi despre a te menţine sănătos, iar dacă sistemul nervos este blocat, aceasta este o metodă foarte eficientă de a readuce corpul şi organismul la cea mai bună formă pentru a funcţiona normal. Este o tehnică eficientă, iar rezultatele pot fi resimţite o perioadă mai lungă de timp, două luni sau chiar mai mult pentru unele persoane.Acest lucru depinde foarte mult de nivelul de stres, de stilul de viaţă, dacă acesta este unul sănătos. De exemplu, activităţile fizice, sportul sau yoga pot fi extrem de benefice sănătăţii, dar este esenţial ca acestea să fie făcute corect, în cazul în care sunt efectuate greşit, pot avea consecinţe severe asupra corpului. Pe lângă efectele asupra durerilor articulare, musculare, osoase, chiropractica poate contribui la o stare de bine generală, poate aduce îmbunătăţiri asupra calităţii somnului, a respiraţiei şi a felului în care ne simţim.
Sfatul chiropractianului, esenţial pentru rezultate sigure şi benefice
Este important de ştiut faptul că oricine se poate confrunta cu probleme ale sistemului nervos şi oricine poate apela la chiropractician.Nu sunt anumite categorii de vârstă mai predispuse la apariţia unor probleme care necesită vizita la chiropractician, ci stilul de viaţă şi stresul sunt principalii factori care determină deteriorarea stării de sănătate.
Doctorul Soheil Keynejad, chiropractor la Intermedicas, ne spune că tratamentul şi procedurile aplicate de chiropracticieni nu sunt dureroase.În ciuda faptului că la finalul şedinţelor anumite persoane pot resimţi un disconfort, acesta nu este un lucru rău şi nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare, ci reprezintă un indicator al faptului că organismul lucrează şi procesează tratamentul ce i-a fost aplicat: „După şedinţele de chiropractică nu face un efort fizic semnificativ, bea multă apă pentru a curăţa organismul de toxine, fă o plimbare de 15 – 20 de minute şi nu te întoarce imediat la activităţile şi responsabilităţile zilnice, oferă-i timp corpului tău să proceseze şi să asimileze tratamentul”, este sfatul domnului doctor Keynejad.