8 beneficii ale consumului de spirulină
Algă verde-albăstruie, spirulina este un adevărat concentrat de substanţe benefice şi poate fi un aliat în refacerea după boală, în scăderea colesterolului şi în combaterea oboselii.
Considerată a fi cel mai concentrat aliment vegetal, spirulina este cunoscută de mii de ani, fiind consumată de azteci, mayaşi, cât şi de diverse popoare din Africa sau Asia. Multe persoane care au consumat în mod regulat spirulină susţin că au constatat o îmbunătăţire a stării generale a organismului, o mai mare rezistenţă la răceli, o tonifiere a pielii şi părului. De asemenea, spirulina induce senzaţie de saţietate, reduce pofta de mâncare, fiind de ajutor în obţinerea echilibrului alimentar şi a controlului asupra impulsului de a mânca în exces.
Ce conţine
Spirulina este o sursă foarte bogată de minerale (fier, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, seleniu, sodiu, crom) şi de proteine vegetale. Conţinutul de proteine din spirulină ajunge la 60-70% (mai mult decât soia) şi are doar 3,9 calorii pe gram, ceea îi face pe mulţi vegetarieni să o includă în lista lor de preferinţe.
Are în componenţă şi acizi graşi esenţiali (printre care se numără şi Omega 6), precum şi numeroase vitamine: A, B1, B2, B3, B6, B8, B12, D, K, E. Ele ajută la protecţia creierului şi la detoxificarea ficatului şi a rinichilor. Spirulina este bogată în betacaroten, clorofilă (ajută la o mai bună absorbţie a fierului în sânge) şi fitocianină (care stimulează imunitatea).
8 beneficii
La ce să fii atent
Sfat click sănătate: Fiind un supliment alimentar, spirulina prezintă şi riscul unor reacţii adverse şi poate interacţiona cu alte medicamente. Din acest motiv, spirulina trebuie luată la recomandare şi sub supravegherea medicului specialist.
Ştiai că…
...numele de spirulină vine de la forma spiralată a algei? După recoltare, ea este transformată într-o pastă densă care se lasă la întărit, apoi se pisează, pentru ca în final din această pulbere să se obţină comprimate.