Încercaţi să fiţi mai fericiţi!
Există studii efectuate pe gemeni care spun că „fericirea este o trăsătură moştenită în proporţie de 80%.
A încerca să ridici nivelul de fericire e ca şi încercarea de „a creşte în înălţime”, susţin specialiştii în genetică.
O altă teorie susţine că oamenii trebuie să accepte personalitatea proprie şi nivelurile de fericire pe care le generează aceasta, şi acceptând ei nu vor fi supuşi „fluctuaţiei dispoziţiei şi instabilităţii auto-evaluării”.
Există specialişti care sugerează că nivelul de fericire poate fi „ridicat”. Se poate spune că există două tipuri de schimbări pozitive în viaţa oamenilor: un tip e cel datorat schimbărilor de circumstanţă, iar celălalt tip e datorat schimbărilor intenţionate.
Cumpărarea unui televizor cu ecran plat, o mărire substanţială a salariului, emigrarea într-o ţară mai bogată, toate acestea vor oferi o creştere temporară a fericirii, dar această creştere nu va fi recunoscută odată ce a avut loc adaptarea la noua situaţie.
Vă propun câteva sugestii în încercarea de a fi ceva mai fericiţi. Dacă simţiţi în anumite momente să vă exprimaţi, mulţumirea, bunătatea, fiţi generoşi şi exprimaţi-vă! Căutaţi să vă implicaţi în activităţi care vă fac plăcere.
În momentele dificile, gândiţi-vă că nu sunteţi singurul care trăieşte acea situaţie. Alţii au mai trăit experienţe similare şi de multe ori chiar mai dificile.