Cum îţi afectează supărările sănătatea
Pot duce la apariţia sindromului metabolic
Potrivit unui studiu recent, supărările zilnice pot modifica nivelurile unor substanţe din creier legate de stres. Acestea, la rândul lor, pot duce la creşterea proteinelor inflamatorii din de sânge. Acest nivel ridicat este asociat cu boli de inimă, accident vascular cerebral şi sindrom metabolic.
Pot crea probleme cu imunitatea
De asemenea, supărările pot afecta sistemul imunitar. Iar un sistem imunitar scăzut înseamnă un risc mai mare de infecţii în corp. Aşa că eşti mult mai predispus la o infecţie respiratorie sau la un alt tip de infecţie în corp. Persoanele care au imuniattea slăbită au nevoie şi de mai mult timp pentru vindecare în cazul în care se îmbolnăvesc.
Tristeţea dă dureri de cap
Chiar dacă tristeţea nu este ca depresia, ea afectează toate funcţiile organismului, dor pentru un interval mult mai scurt de timp. Apar dureri de cap, articulaţii dureroase, muşchi inflamaţi. De asemenea, la unele persoane supărările pot creşte pofta de mâncare, ceea ce înseamnă că au un risc mai mare de obezitate. Obezitatea poate favoriza apariţia unor afecţiuni precum diabetul, hipertensiunea arterailă, dar şi a altor afecţiuni ale inimii.
În schimb, la alţi oameni poate scădea considerabil apetitul. O altă problemă care poate apărea din cauza supărărilor sunt durerile de stomac.
O altă veste proastă pe care o au oamenii de ştiinţă este aceea că o perioadă lungă de supărări poate duce la creşterea nivelului de cortizol. Acest lucru este asociat cu creşterea nivelului de zahăr din sânge, creşterea tensiunii arteraile, dar şi insomnii. Scăderea calităţii somnului atrage şi alte probleme, de la stări de nervozitate până la lipsa puterii de concentrare.
Cum alungi supărarea
În mometele de supăare, poţia sculta o melodie care te binedispune. De asemenea, sportul îţi poate fi de mare ajutor, pentru că ajută la eliberarea energiilor negative.