Trucuri pentru a-ţi dezvolta memoria

18 octombrie 2017   Dezvoltare personală

În ziua de astăzi este foarte important să fii activ şi rapid, să dispui de o gamă mare de informaţii şi ce ajutor mai bun ai putea avea decât o memorie excelentă şi iute.

Cu ajutorul anumitor trucuri vei putea să te descurci mult mai bine şi să ai parte de remarci deosebite în toate aspectele vieţii tale.

Memorează în fiecare zi ceva

În drum spre muncă, când stai la semafor încearcă să te uiţi atent în jur şi la următorul semafor să încerci să îţi aminţeşti ceva din ce ai văzut mai devreme. Fie că e culoarea maşinii din stânga sau dreapta, un număr de înmatriculare, orice detaliu mic la care de obicei nu acorzi atenţie.

Ia o carte de poezii şi încearcă să reţii o strofă pe zi. Repetă de câte ori ai puţin timp liber, fie o poezie, fie o adresă unde trebuie să ajungi.

Chiar dacă pare banal, acest exerciţiu te va ajuta ca pe termen lung să poţi să dispui de o memorie mult mai bună.

De asemenea fă-ţi o listă de cumpărături şi uită-te la ea câteva minute bune apoi las-o acasă şi pe drum încearcă să o vizualizezi şi să te concentrezi asupra ei. Nu începe cu liste mari.

Foloseşte ambele mâini

Spălatul pe dinţi, una dintre activităţile zilnice te poate ajuta să îţi dezvolţi memoria, foloseşte de fiecare dată cealaltă mână. La fel procedează cu orice altă activitate.

Indiferent că eşti stângaci sau dreptaci, concentrează-te, deşi nu este uşor , în timp acest mic truc îţi va fi super folositor.

De asemeni poţi încerca să scrii cu cealaltă mână, chiar dacă pare dificil, exersează şi vei vedea cumîţi va fi mult mai uşor să găseşti soluţii pe parcursul zilei.

Dacă eşti dreptaci şi vei începe să scrii cu stânga, o anumită zona din creierul tău va începe să fie mult mai activă şi astfel se vor crea noi sinapse ce te vor scoate din impas.

Află ce alimente te feresc de depresie AICI

Fii atent la detaliile din filme

Nu este o glumă, este un truc extrem de bun. Alege orice fel de film, urmăreşte-l şi apoi încearcă să îţi aminteşti toată acţiunea în maxim 20 de secunde în mintea ta.

Încearcă să îl povesteşti şi altcuiva şi să menţii firul acţiunii concentrându-te pe micile detalii.

Acelaşi lucru poţi să îl faci şi cu o carte, închide ochii şi vizualizează fila citită.

Vei vedea că în cel mai scurt timp îţi va fi mult mai uşor să ţii minte tot ce ai de făcut în ziua respectivă fără să mai fii nevoit să notezi.

Ai grijă la suplimentele alimentare!

Nu evita să ai mici gustări sănătoase pe parcursul zilei, şi poţi opta pentru seminţe, nuci, miere, peşte. Acestea te ajută să stai departe de tentaţiile nesănătoase şi în acelaşi timp îţi vor oferi acizii graşi esenţiali pentru o memorie excelentă.

Consumă cât mai multe legume şi fructe, în special cele cu o cantitate mare de antioxidanţi cum ar fi fructele de pădure, avocado.

Cât mai multă mişcare

Da, sportul este sănătate curată, măcar 30 de minute în fiecare zi, sau seara în drum spre casă este necesar pentru a te deconecta după o zi grea.

Cu cât vei inspira mai mult aer proapăt cu atât mai oxigenat va fi creierul tău, fluxul sangvin se va îmbunătăţi considerabil iar memoria va fi la cote maxime.

Dacă eşti fumător, scapă de acest viciu sau măcar răreşte numărul ţigărilor zilnice. Astfel vei avea mai multă energie, nu vei mai obosi atât de greu şi îţi va fi mai uşor să îţi lucrezi memoria.

Mai multe