Eşti nemotivat? Iată ce trebuie să faci!

29 mai 2015   Dezvoltare personală

Eşti lipsit de chef şi parcă în fiecare zi repeţi acelaşi traseu şi faci acelaşi lucuri. Dacă zilele încep să semene între ele este posibil să fie de vină rutina! Pentru a evita repetarea greşelilor din trecut, încearcă să te motivezi şi vei observa treptat diferenţe în activitatea ta zilnică. Fie că e vorba de cea de acasă sau cea de la serviciu.

Atitudinea pozitivă

Cu cât o să începi să gândeşti pozitiv, cu atât vei fi mai motivat. Lucrurile care până acum nu aveau rezolvare, o să pară mai uşoare, iar prin diferite mijloace le poţi duce la bun sfârşit. În plus, gândirea negativă nu rezolvă nimic, de cele mai multe ori înrăutăţeşte situaţia. Atitudinea pozitivă va ajuta la stimularea creativităţii şi pentru cele mai dificile probleme vor apărea soluţii.

Nu uita să te stimulezi!

Pentru fiecare dintre noi există situaţii în care ne dorim cu ardoare un anumit lucru sau muncim ,,pe brânci” pentru a duce cu bine la sfârşit un proiect. După ce ai obţinut ceea ce doreai, nu lăsa lucrurile ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat!

Răsplăteşte-te după ce ai reuşit să-ţi îndeplineşti o dorinţă. Cumpără ceva frumos, fie optează pentru o mică vacanţă. Din când în când, merităm pe deplin să cheltuim câţiva bănuţi pentru a ne destinde şi a aduna forţă pentru următorul proiect.

Citeşte şi:

- TEST: Ce te motivează cu adevărat?

- Ai un copil emotiv?

Cât mai multă odihnă

Încearcă să îţi stabileşti un program de odihnă astfel încât să poţi da randamentul dorit atât acasă, cât şi la birou. Cu cât vei fi mai odihnit, cu atât vei avea mai multă energie. Astfel vei deveni mult mai productiv, iar motivaţia va putea funcţiona la cotele dorite.

Decide exact ceea ce îţi doreşti

Este greu să te motivezi când nu ai deja un scop bine stabilit. După ce te-ai hotărât asupra obiectivului, încearcă să stabileşti un plan de lucru. în acest mod vei rezolva problema, chiar şi treptat. Pentru a nu te simţi copleşit de lucrurile din jurul tău este indicat să-ţi repartizezi sarcinile. Din când în când, reaminteşte-ţi care este scopul, dar şi mulţumirea pe care o vei avea la sfârşitul proiectului.

Mai multe