Cum să ieşi „neşifonat“ din lunile de iarnă

30 decembrie 2014   Dezvoltare personală

1) Dormi fără griji

Corpul are de suferit în lunile de iarnă. Frigul şi zilele mai scurte ademenesc la somn, iar pentru randament la lucru trebuie să depunem mai mult efort. Pentru a-i veni de hac somnolenţei, există un singur, dar extrem de eficient remediu: să dormim mai mult şi mai bine.

Lipsa luminii naturale ne îmbie la somn şi ne afectează sistemul nervos. Ca să putem combate stresul, este necesar să dormim cel puţin 7-8 ore în fiecare noapte. Important este ca somnul să ne priască şi să nu adormim cu grijile în gând. Redecorează-ţi camera de dormit cât mai pe placul tău şi fă tot posibilul să nu te mai prindă orele târzii fără să fii în pat.

Dacă urmezi acest sfat, în câteva zile sistemul tău imunitar se va regla şi ceasul tău biologic va începe să ticăie în ritm normal.

2) Răsfaţă-te cu ceaiuri

Muşeţel, rooibos, mentă sau ceai negru, în timp ce citeşti aceste rânduri savurează un ceai aromat, cât să-ţi meargă la suflet! Beneficiile ceaiurilor din plante medicinale sunt numeroase, dar şi cele aromate fac bine sănătăţii.

Ceaiul negru şi cel verde sunt bogate în antioxidanţi şi ţin departe răcelile, dar sunt cunoscute şi pentru proprietăţile lor de a reduce riscul de boli coronariene. Bea 2-3 ceşti cu ceai negru sau verde şi te vei simţi mai energic. În plus, ceaiul hidratează şi ajută activitatea cerebrală să funcţioneze la nivel optim.

3) Condimentează-ţi mesele

Dacă „gri-ul“ de afară te deprimă, şi singura modalitate de a te simţi mai bine este să iei masa alături de cei dragi, încearcă să adaugi puţină „căldură“ meselor. Sarea, în cantităţi moderate, piperul, ardeiul iute şi curry pot fi combinate după gust, pentru a da savoare preparatelor.

De asemenea, nucşoara este ideală dacă vrei să desăvârşeşti gustul preparatelor culinare preferate. În plus, substanţele din nucşoară încurajează somnul de calitate. Atunci când simţi că ţi s-au înecat corăbiile, apelează la un ajutor de încredere: praful de curcumă. Acest praf este un ingredient de nelipsit în bucătăria asiatică, pentru că îmbunăţeşte starea de spirit. 4) Inspiră-te din romane

Vrei să dai puţină culoare vieţii? Caută aventura în cărţi, reviste, tot ce-ţi pică în mână. Citeşte şi desprinde-te de ecranul televizorului. O carte captivantă îţi stimulează memoria şi îţi îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare. Mai mult, te poate ajuta să gaseşti răspunsuri la unele probleme cu care te confrunţi.

Pe lângă aceste argumente în favoarea cititului, mai sunt şi altele. La fel de importante, cum sunt stimularea creativităţii şi dezvoltarea vocabularului. Ia o carte şi citeşte! Vei vedea cum starea ta se va schimba mult în bine.

Mai multe