Cele mai frecvente rezolutii pentru 2020. Prima pe lista, revenirea in forma

31 decembrie 2019   Dezvoltare personală

A inceput numaratoarea orelor pana la intrarea in urmatorul an. Ti-ai facut lista cu rezolutii pentru 2020? Pune in agenda toate visurile tale marete si nu uita sa treci printre randuri si cum le poti indeplini.

Obiceiul imprumutat de peste Ocean ne place, ne da speranta, ne ajuta imbunatatim sanatatea si sa ne organizam mai bine. Printre cele mai intalnite rezolutii pentru 2020 sunt renuntatul la fumat, pierderea catorva kilograme, calatoriile. Ca sa le vezi indeplinite, inarmeaza-te cu rabdare si ambitie.

Rezolutii pentru 2020 – Sa topesti kilogramele in plus

Pe loc fruntas in topul rezolutiilor din toate timpurile se afla dorinta de a slabi. Daca nu vrei sa fie o rezolutie de tipul „misiune imposibila“, incearca sa nu te astepti la succesul venit peste noapte si fara efort. Alcatuieste un plan de atac impotriva kilogramelor, tine un jurnal de dieta, fa miscare si vei reusi.

Sa iesi mai des cu prietenii

Te-ai indepartat de prieteni si chiar de membrii familiei si asta te afecteaza? Cercetatorii au descoperit ca socializarea este un obicei benefic pentru sanatate. Stabileste intalniri si recastiga atentia apropiatilor tai. Studiile in domeniu au mai scos la iveala ca cei care petrec timp cu familia si prietenii traiesc mai mult.

Sa renunti la tutun

Ti-e teama ca ai cedat de atatea ori? Nu te descuraja inainte de a mai incerca. Ambitia este cheia reusitei in tot ceea ce iti propui. Vorbeste cu o persoana care a renuntat la tutun si te vei convinge ca tentativele dese de a renunta la fumat te pot duce pe culmile succesului.

Sa economisesti

In primul rand, scapa de datorii si apoi incearca sa-ti faci un cont de rezerva cu economii. Cum? Adopta un stil de viata mai sanatos. De exemplu, poti inlocui cateva zile mersul la serviciu cu masina cu metroul sau cu alte mijloace de transport. Si cand e vreme buna, mergi cu bicicleta, e si mai ieftin. Daca iti faci abonament la sala degeaba, si nu apuci sa mergi nici de 4-5 ori pe luna, renunta la el. Poti face exercitii si acasa ori poti alerga cateva zeci de minute in parc. E mai eficient si nu te costa nimic.

Sa reduci stresul

Nu lasa stresul sa te doboare. Suna dramatic, stiu, dar poate fi adevarat. Stresul este un inamic tacut, care poate sa provoace o multime de probleme de sanatate, cum sunt insomnia, depresia, obezitatea, bolile de inima si altele. Renunta sa muncesti mult peste program, sa dormi cat mai putin, sa te alimentezi prost. Toate acestea favorizeaza aparitia stresului si, odata instalat in viata ta, cu greu mai scapi de el.

Sa faci acte de voluntariat

Tindem sa ne gandim ca fericirea noastra tine de ce putem noi sa facem pentru noi, insa nu este asa. Putem sa simtim implinire si cand ajutam pe altii. Bucuria ca facem pe altii fericiti macar pentru o secunda ne ajuta sa fim mai sanatosi. Un studiu efectuat in anul 2010 a aratat ca oamenii care experimenteaza emotii pozitive sunt mai feriti de atacurile de cord si de a dezvolta boli de inima.

Sa inveti ceva nou

Nu conteaza ca ai terminat facultatea de 20-30 de ani, cand vine vorba de a invata ceva nou. Oricand este un timp potrivit pentru a asimila informatii noi. Daca ai nevoie sa te specializezi intr-un nou domeniu pentru serviciu, fa-o, fara sa stai pe ganduri. Daca vrei sa inveti si altceva, pentru tine, pentru viitorul tau, te felicit! Vei vedea ca invatatul va aduce multe beneficii atat sanatatii, cat si carierei.

Sa nu mai pierzi noptile

Dormi cel putin 8 ore pe noapte, pentru ca odihna este cel mai bun medicament pentru sanatate. Noptile nedormite te pot expune unui risc crescut de a face diabet de tip II si de a suferi din cauza obezitatii. Mai mult, daca dormi, dar somnul nu este de calitate, poti suferi din cauza pierderilor de memorie. Asa ca, daca ai putin timp liber si nu stii ce sa faci, dormi, fara sa te simti vinovat in niciun fel.

Sa vizitezi cat mai multe tari

Evadeaza din prinsoarea rutinei, oricand ai ocazia, pe alte taramuri. Schimbarile de peisaj fac bine sufletului si mintii. Ofera-ti mai des aceasta placere, chiar daca pleci in calatorii scurte, si vei vedea ca starea de spirit se va imbunatati considerabil.

@shutterstock

Mai multe