Cum afectează depresia organismul
Starea schimbătoare, lipsa somnului îşi pun amprenta asupra aspectului fizic şi nu numai. Una dintre cele mai dese reacţii la persoanele afectate de depresie este modificarea apetitului. Foarte multe persoane apelează la mâncare pentru a manevra mai uşor anumite stări sau emoţii, astfel că se pot confrunta cu problema surplusului de kilograme sau chiar cu efectul advers şi anume anorexia.
Efectele asupra sistemului digestiv
Dacă mâncarea reprezintă o alinare pentru starea emoţională, odată cu surplusul de kilograme apar probleme precum bulimia, o digestie mai lentă sau un metabolism mai lent.
Există şi cealaltă parte a persoanelor afectate de depresie care refuză să se alimenteze, asociat cu anorexie, această acţiune poate fi responsabilă de apariţia crampelor, a ulcerului duodenal sau stomacal, sau alte probleme ale organelor aparatului digestiv.
Află cum se poate trata depresia anxioasă AICI
Cum este influenţat sistemul cardiovascular?
Depresia este o afecţiune ce vine la pachet mai ales atunci când s-a acumulat stresul, anxietatea, iar în aceste situaţii hormonul stresului măreşte ritmul inimii, vasele de sânge îngustându-se existând un risc mărit de atac de cord.
Presiunea arterială crescută, un nivel mărit de colesterol rău în organism sunt doar câteva dintre consecinţele depresiei asupra corpului tău.
Ce modificări se petrec la nivel cerebral?
Cel mai mare risc este acela de a se produce un dezechilibru mintal, emoţional şi fizic. În felul acesta nu se mai eliberează suficientă serotonină în organism, problemă ce în timp conduce la insomie şi oboseală cronică. Aceste afecţiuni se răsfrâng şi asupra sistemului imunitar deoarece lipsa alimentării corespunzătoare, lipsa somnului scade producţia de limfocite de tip T, rezultând un organism mult mai predispus la inflamaţii, infecţii. Fiind afectată producţia hormonului cortizon se va produce o reacţie hipoglicemică în organism care poate fi baza anumitor afecţiuni la nivel renal.