Cum sa scapi de negativism – metode de ajutor sa vezi partea plina paharului

5 februarie 2022   Psiho

Gandurile negative sunt pentru unii ceva firesc. Din pacate, fiecare dintre noi avem perioade cand le cadem victime. Cum sa scapi de negativism, afla din randurile de mai jos.

Nu este asa de simplu sa fii mai optimist! Nu este de ajuns sa iti doresti sa vezi partea plina a paharului. Cum sa scapi de negativism este un adevarat proces psihologic. Daca respecti intocmai instructiunile, iti vei schimba viata. Iata care sunt pasii care te vor ajuta sa nu mai pui raul in fata!

Ajusteaza limbajul trupului

Cand te gandesti la ceva care te ingrijoreaza, opreste-te o clipa si constientizeaza postura trupului tau. Priveste-te in oglinda si observa-ti fizionomia. Te incrunti? Ti-ai incrucisat bratele la piept? Daca da, cel mai probabil gandesti mai mereu negativ. Stiai ca limbajul trupului care tradeaza gandurile negative dau de gaol, de fapt, si o incredere scazuta in fortele proprii? Incearca sa ai o atitudine mai increzatoare in tine, adopta posturi care inspira hotarare si zambeste mai des.

Descarca-te de sentimentele negative

Uneori, gandurile negative apar pentru ca este nevoie  sa te descarci de frustrari si de temeri. Reprimandu-le nu inseamna ca ai scapat de ele. Psihologii spun ca nu e bine sa tii toate gandurile numai pentru tine. Daca acestea pot fi exprimate in cuvinte, pot capata o forma sau alta si ar putea fi adresate cuiva, chiar si unui psihoteraeut, nu ezita sa le faci auzite! In acest fel iti vei vedea gandurile dintr-o alta perspectiva si le vei putea infrunta mai usor.

Rezerva 1 minut sa-ti limpezesti mintea de negativism

Cand mintea iti este aglomerata de emotii, temeri, sentimente nefericite, este foarte greu sa controlezi starile prin care treci. Prin urmare, este cu atat mai dificil sa vei partea plina a paharului. Cand te afli in aceasta situatie, ia o pauza de doar un minut, indiferent cat de presata esti de timp. De obicei, este suficient doar un minut sa te calmezi, sa reduce viteza cu care circula gandurile negative prin imintea ta. Este ca un fel de meditatie, pur si simplu iti golesti mintea de idei si griji. Te poti gandi la acest process ca la un restart al computerului. Odata ce ai golit spatiul de probleme, il poti umple cu ganduri pozitive, cu sperante, visuri si tot ceea ce iti face placere sa auzi, sa faci.

@freepik.com

Mai multe