Te simţi obosit? Ţine o cură cu lapte!
Răcoritor, uşor, uleios, pur şi hrănitor, laptele participă la formarea ţesutului muscular şi osos şi vindecă bolile stomacului.
Substanţele minerale, enzimele şi proteinele care se găsesc în lapte ajută la formarea factorilor de apărare a organismului împotriva diferiţilor microbi, inclusiv împotriva bacilului tuberculozei.
Prin efectul său diuretic, laptele curăţă rinichii şi tractul urinar.
De asemenea, laptele fortifică şi redă strălucirea pielei. Înlătură senzaţia de arsură a palmelor, picioarelor şi ochilor, curăţă sângele, activează digestia, înlătură extenuarea şi acţionează ca un tonic.
De aceea, laptele este un aliment ideal pentru oamenii bolnavi, căci restabileşte starea de sănătate şi ne ajută să trăim mai mult.
Îmbătrânirea prematură poate fi prevenită dacă introducem laptele în alimentaţia noastră zilnică, ajutând astfel corpul să se regenereze de la sine. În cazul vârstnicilor, laptele îi fereşte de inconvenientele care apar odată cu vârsta.
Medicina tradiţională indiană recomandă cura de lapte în următoarele afecţiuni: ulcer gastric şi duodenal, hiperaciditate, febră, constipaţie cronică, boli ale rinichilor şi vezicii urinare, dureri de cap, nevroze, depresii, umflarea mâinilor şi picioarelor, obezitate.
Care sortiment ţi se potriveşte
Laptele de capră este uşor digerabil, cu un conţinut de grăsimi mai mic decât cel de vacă. Vindecă bolile pulmonare, bolile de rinichi şi afecţiunile vezicii urinare.
Laptele de oaie are gust sărat şi vindecă bolile urinare şi ale vezicii urinare. Are efect afrodiziac.
Laptele de bivoliţă are gust dulce, măreşte cantitatea de spermă, înlătură oboseala, este hrănitor şi dă vitalitate.
Atenţie! Laptele de bivoliţă conţine mai multă grăsime decât laptele de vacă, este mai răcoros şi mai greu şi de aceea poate produce indigestie.
Dr. Click! spune:
Toate tipurile de lapte sunt mai bune dacă au fost încălzite înainte de a fi consumate, dar fierberea prelungită (10-15 minute) face laptele greu digerabil şi îi scade foarte mult valoarea nutritivă şi capacitatea terapeutică.