4 soluţii contra alergiilor de primăvară

20 aprilie 2011   Terapii naturiste

Echinaceea este cea mai cunoscută plantă cu rol în creşterea imunităţii. Se foloseşte sub formă de tinctură, infuzie sau capsule.

Se administrează o dată cu răcirea vremii, zilnic, pe o perioadă de câteva luni. Pentru copii o capsulă pe zi, pentru adulţi se începe cu 4 capsule pe zi 10 zile, apoi 2 capsule pe zi.

Măceşul se foloseşte sub formă de decoct, tinctură, sirop sau în amestec cu miere. Se administrează din octombrie până în aprilie, zilnic.

Copiii vor bea 200-400 ml pe zi de decoct, iar adulţii până la 750 ml pe zi. Dacă folosiţi tinctura, pentru copii 10 picături de 3 ori pe zi, iar pentru adulţi 25 de picături de 3 ori pe zi.

Tei, isop, ienupăr, anason, eucalipt, salcie, soc, potbal, se folosesc sub formă de infuzie sau în diverse amestecuri. Se face o infuzie dintr-o linguriţă de amestec, la o cană cu apă clocotită.

Ca să dai o savoare aparte amestecului, adaugă scorţişoară şi/sau coriandru. După gust, adaugă şi o jumătate de lămâie. Se bea zilnic 2 căni de infuzie, aceeaşi cantitate, copii şi adulţi.

Cătina se foloseşte sub formă de ulei, sirop, ceai-infuzie sau sub forma următorului amestec: 100 g miere, 30 g fructe de cătină (această proporţie se păstreză şi dacă prepari cantităţi mai mari). Se lasă la macerat 3-7 zile.

Atentie! Leacul trebuie luat până în ora 14.00, deoarece este puternic energizant! Administrat seara, garantează o noapte albă.

Click! spune:

Sub formă de ceai, infuzie, decoct, plantele medicinale stimulează aparatul respirator şi capacitatea generală de autoapărare a organismului.

Cum, exact? Substanţele active din aceste plante stimulează secreţia de mucus şi hormoni – substanţe absolut necesare în neutralizarea şi evacuarea microorganismelor nocive.

Mai multe