Vara asta, ne tratăm la băi!
Băile Herculane – pentru boli ale aparatului locomotor E cea mai veche staţiune din România şi una din cele mai vechi din lume. Clima are influenţe mediteraneene, iar aerul e ionizat negativ. Apele termale minerale sunt clorurosodice, bicarbonatate, iodurate, uşor sulfuroase sau calcice, cu temperaturi care variază între 38,5 şi 62 grade Celsius.
Aici îţi poţi trata boli ale aparatului locomotor (spondiloză, artroză), boli neurologice periferice (nevralgii, pareze), ale aparatului respirator (astm, BPOC), diabet zaharat incipient, afecţiuni dermatologice (acnee, eczeme), boli digestive (gastrite constipaţie). Cura internă cu ape minerale este recomandată persoanelor cu afecţiuni renale.
Persoanele cu afecţiuni reumatismale pot beneficia în această staţiune de tratament complet pentru boli inflamatoare, degenerative, post-traumatice şi neurologice.
Poţi face aici cure cu aer şi soare (aerohelioterapie) în bazine deschise cu ape termale, băi calde cu ape minerale în căzi şi bazine, electroterapie, hidroterapie, dar şi tratamente cosmetice. În staţiune există hoteluri dotate cu bază de tratament, dar şi centre de wellness, cu saună, hidromasaj şi băi cu plante.
Apele minerale din staţiune au temperaturi cuprinse între 40˚şi 49˚ C şi sunt benefice pentru aparatul locomotor. Tratamentul balnear la Băile Felix este contraindicat celor care au stări febrile sau suferă de boli infecţioase, dermatologice, insuficienţă cardiacă, hipertensiune, insuficienţă renală şi hepatică. Nu e recomandat nici femeilor gravide şi nici copiilor mici.
Staţiune care se ridică pe un munte de sare, Sovata se laudă cu cel mai mare lac heliotermal din ţară, Ursu. Este recomandată pentru tratarea unor probleme ginecologice precum sterilitatea, anexitele, chisturile ovariene, inflamaţiile vaginale, precum şi unele afecţiuni degenerative şi reumatismale.
Sovata are dotări atât pentru băi calde, în cadă sau bazin, cu apă minerală sărată, cât şi pentru împachetări cu nămol. Oferă bazine pentru kinetoterapie, instalaţii pentru electoterapie şi hidroterapie, saune, săli de gimnastică medicală.
Cei care vin la tratament în staţiunile balneoclimaterice pot beneficia de proceduri gratuite dacă se prezintă la medicul de la baza de tratament cu adeverinţă de la locul de muncă (sau cupon de pensie) şi cu bilet de trimitere. Persoanele neasigurate pot achita diferenţa valorii serviciilor medicale.