Precauţii în administrarea medicamentelor la vârstnici
De aceea, dacă ai în grijă o persoană vârstnică este bine să ţii cont de câteva aspecte importante. Iată despre ce este vorba. Atenţie la problemele de concentrare Modul de administrare a medicamentelor în tratamentul vârstnicilor nu diferă de cel al adulţilor. Cu toate acestea, este bine să ai în vedere dacă acesta are probleme de atenţie, memorie, vedere sau de mobilitate.
În acest caz, tratamentul trebuie asistat de cineva competent. Dacă vârstnicul nu se află sub supravegherea unei asistente medicale atunci trebuie să fii pe deplin responsabil şi să te informezi corect asupra modului de administrare, durata tratamentului şi toate celelalte observaţii care diferă de la un pacient la altul. Notează-i toate informaţiile citeţ pe o hârtie În cazul în care vârstnicul este capabil să-şi administreze singur tratamentul medicamentos trebuie să te asiguri că acesta ştie cum să le ia.
Pentru şi mai multă siguranţă le poţi pune în borcănele separate, pe care ai trecut iniţial numele şi de câte ori trebuie administrat. În acest fel nu le va mai încurca cu medicamentele cu ambalaje similare. În plus, îi poţi scrie citeţ pe o coală albă toate celelalte lucruri de care trebuie să ţină cont (antibioticele nu se iau împreună cu alte medicamente, dacă se iau înainte, în timpul sau după masă ş.a). Vârstnicii cu “personalitate” pot interveni în schema de tratament.
Lăsându-se influenţat de alţii sau, pur şi simplu, din dorinţa de a aduce „îmbunătăţiri” tratamentului, vârstnicii pot interveni schimbând schema obişnuită de tratament (schimbând dozele sau chiar renunţând la ele). Supravegherea mai atentă a vârstnicului ar trebui să fie cea mai importantă regulă de precauţie.