VIDEO: Cum se tratează infecţia urinară la gravide

31 martie 2014   Sarcină

Culoarea închisă a urinei şi mirosul puternic sau aspectul tulbure al acesteia sunt semne ale infecţiei urinare. Pe lângă acestea, ia în calcul şi nevoia de a merge des la baie sau usturimea din timpul urinării. Iată cum să elimini neplăcerile acestei infecţii.

Ce determină apariţia bolii

Nivelul ridicat de hormoni din organism, din timpul sarcinii, relaxează muşchii ureterelor, determinând slăbirea acestora. Mărirea volumului uterului determină o presiune mare asupra vezicii urinare, care împiedică golirea completă a acesteia şi favorizează stagnarea urinei în vezică, rezultând un mediu propice pentru înmulţirea bacteriilor.

Dacă infecţia urcă la nivelul rinichilor şi în circuitul sanguin, poate provoca dureri lombare, senzaţia de vomă, febra şi duce chiar la travaliu prematur. Cere sfatul medicului

Este bine să nu neglijezi semnele care ar putea indica apariţiei infecţiei urinare, întrucât aceasta poate fi tratată cu succes şi fără mari neplăceri în stadiu incipient.

Trebuie să ţii cont de faptul că eşti însărcinată şi antibioticele nu sunt recomandate pentru sănătatea fătului. Prin urmare, pentru a elimina orice risc, cere sfatul unui specialist şi semnalează-i orice simptom al apariţiei infecţiei urinare.

În mod normal, o infecţie urinară uşoară se tratează cu antibiotice sub formă de tablete, timp de o săptămână. Agravarea bolii necesită internare în spital, antibiotice intravenoase şi repaus la pat. La apariţia infecţiei, medicii recomandă gravidelor medicamente din categoria B, deoarece studiile au arătat că acestea nu ar avea efecte negative asupra fătului.

Cu toate acestea, se recomandă folosirea lor numai pe baza reţetei medicale, în urma unor teste de specialistate. Însă este bine de luat în calcul că cercetătorii nu pot garanta în întregime sănătatea fătului după consumarea acestor medicamente.

Ca să învingi mai repede o infecţie urinară în timpul sarcinii, ai la dispoziţie ajutorul nepreţuit al naturii. Leacurile verzi nu au de regulă contraindicaţii, dar tot necesită atenta supraveghere medicală. Prin urmare, în fiecare seară, poţi face spălături externe cu un litru de apă călduţă, în care dizolvi o linguriţă de bicarbonat. Repetă procedeul cu infuzie călduţă din flori de muşeţel, din frunze de urzică vie, din frunze de mesteacăn sau din flori de gălbenele. De asemenea, bea ceai din cozi de cireşe şi de mătasea porumbului . Ambele sunt diuretice, antiinflamatoare şi se pot utiliza în cure scurte, de circa 10 zile.

Consumă frecvent usturoi şi ceapă, pentru că sunt printre cele mai puternice antibiotice naturale. În plus, stimulează activitatea rinichilor şi ţin la distanţă bolile.

Strugurii au un puternic efect diuretic, iar merele, perele şi gutuile, proaspete şi sub formă de suc, sunt un tratament excelent în lupta contra infecţiilor urinare.

Mai multe