Sângerări în sarcină. E grav?

21 decembrie 2009   Sarcină

Ce pot anunţa? Implantarea. După 8-10 zile de la contactul sexual, poate apărea o sângerare de nidaţie. Ea survine când ovulul fecundat este implantat la nivelul uterului şi, de obicei, este redusă. Sarcină extrauterină.

Aceasta apare atunci când oul se fixează în afara uterului. Dacă sângerările sunt însoţite şi de dureri abdominale, trebuie să mergi de urgenţă la medic: sarcina extrauterină este o urgenţă medicală şi trebuie tratată ca atare. Avortul spontan.

Sângerarea care anunţă un posibil avort este, de regulă, abundentă. În această situaţie, medicul prescrie tratamente de susţinere a sarcinii. Este nevoie ca gravida să evite orice fel de efort fizic. Placenta previa – este o complicaţie în sarcină. În această situaţie, placenta este ataşată aproape de sau acoperă deschiderea uterului (cervixul).

De asemenea, sângerarea poate surveni şi din cauza desprinderii de placentă. Sarcina molară. În unele situaţii, după fertilizare, apare o creştere anormală de ţesut la nivelul uterului, care poate da sângerări. Sfat. Este obligatoriu să anunţi medicul dacă ai sângerări oricât de mici, mai ales dacă acestea sunt însoţite şi de dureri, crampe, febră, frisoane şi contracţii.

Te-ar putea interesa şi:

Când devine Rh-ul o problemă

Mai multe