Produsele cosmetice, periculoase în sarcină?

11 august 2014   Sarcină

Din dorinţa nevinovată de a arăta mai bine, chiar şi mămicile în devenire apelează la trucuri de îngrijire care presupun folosirea unor produse cosmetice. Aceaste ar trebui să fie, însă, puţin mai atente dacă nu doresc ca sănătatea lor şi a copilului ce urmează să vină pe lume să fie pusă în pericol.

În timpul sarcinii, femeile sunt mult mai sensibile, iar multe dintre cosmetice conţin produse chimice care reuşesc să treacă de placenta şi ajung în fluxul sangvin al copilului. Din acest motiv, bebeluşul se poate naşte având probleme de sănătate sau acestea pot apărea în perioada de creştere.

Pentru a evita asemenea efecte, mămicile ar trebui să urmeze nişte sfaturi, printer care:

Reducerea utilizării produselor cosmetice

În timpul sarcinii, părul femeilor se menţine strălucitor, astfel că nu este necesar să fie spălat foarte des. De asemenea, este indicat să renunţi la cremele antiîmbătrânire şi pe cat posibil şi la cele hidratante. Rimelul sau rujul pot fi eliminate din obiceiurile tale zilnice de îngrijire, pentru a proteja sănătatea copilului tău.

Rimelul

Pe lângă faptul că are în compoziţie petrol şi lac, substanţe care îţi pot subţia genele, pericolul cel mai mare provine de la bacteriile care se dezvoltă în interiorul tubului de mascara. De asemenea, un rimel mai vechi de trei luni de la deschidere poate creşte riscul de afecţiuni inflamatorii, precum roşeaţa ochilor.

Rujul

Rujul conţine substanţe precum plumbul şi mercurul, care sunt extrem de toxice. Mercurul este ilegal în industria cosmeticelor din SUA, dar se găseşte încă în cosmeticele produse în alte părţi ale lumii.

Evitarea produselor parfumate

Produsele cosmetice parfumate conţin ftalaţi, substanţe chimice care pătrund în organism, sunt metabolizate şi rămân acolo, motiv pentru care sănătatea ta şi a copilului ar putea fi afectate.

Drept urmare, copilul poate suferi de pubertate precoce, autism, obezitate infantilă sau malformaţii congenitale. În timpul sarcinii, este indicat să foloseşti doar produse fără parfum. Axează-te pe uleiurile esenţiale, naturale, cum ar fi uleiul din seminţe de struguri.

Mai multe