Mituri despre mişcările bebeluşului în burtică
Primele mişcări ale fătului în burtică apar între săptămânile 16-25, totuşi, nu există un interval exact. Acestea seamănă cu un spasm uşor, undeva în zona ombilicului. Unele femei pot resimţi primele lovituri mult mai devreme, chiar şi din a 10-a săptămână. Potrivit medicilor, loviturile fetale apar mai devreme, în special, când eşti la a doua sarcină (pot fi resimţite la 13 săptămâni sau mai devreme). Mama reuşeşte să-şi simtă copilul mult mai devreme pentru că ştie senzaţiile pe care le provoacă mişcările copilului.
Băuturile dulci ar putea intensifica mişcările bebeluşului
Pare ciudat, dar multe femei beau un pahar cu suc sau o limonadă pentru a stimula mişcările bebeluşului. Totuşi, specialiştii sunt de părerea că nu există dovezi ştiinţifice care să susţină această afirmaţie.
La început este doar un embrion, după 12 săptămâni, sarcina evoluează semnificativ. De obicei, acesta este momentul în care viitoarele mame anunţă apropiaţilor vestea cea mare. Totuşi, unele femei, vorbesc cu bebeluşii de la momentul concepţiei.
Primul trimestru de sarcină este marcat de transformări care nu sunt prea vizibile cu ochiul liber
Din săptămâna a 16-a, copilul poate auzi sunetele din lumea exterioară, iar în săptămâna 24, reacţionează la vocea mamei.
Bebeluşii dorm în burtică între 20 şi 40 de minute, după care se trezesc şi se mişcă.
Spre sfârşitul sarcinii bebeluşii se mişcă mai puţin. Pe măsură ce micuţul creşte în dimensiuni, mişcările se pot schimba, totuşi, medicii spun că numărul mişcărilor nu ar trebui să scadă.
Află AICI ce rişti dacă iei prea mult în greutate, în timpul sarcinii
Orice femeie însărcinată trebuie să ştie că monitorizarea mişcărilor fetale este aproape instinctivă iar orice consideră viitoarea mămică anormal, trebuie semnalat de urgenţă medicului.