Cum să-ţi controlezi greutatea în sarcină! ”Nu trebuie să mâncăm pentru doi!”

20 noiembrie 2018   Sarcină

Carmen Brumă a explicat cum a fost experienţa ei de femeie gravidă. Vedeta TV a oferit un sfat tuturor viitoarelor mămici: şi anume să aibă grijă de alimentaţia lor pentru a nu avea probleme fătul sau cu silueta după naştere.

”Procesul de revenire după sarcină trebuie să înceapă din prima zi în care ai aflat că eşti însărcinată. Eu am slăbit în 10 săptămâni cele 10 kg acumulate în sarcină pentru că am fost foarte atentă când eram gravidă. Dacă mănânci ce trebuie în cele 9 luni de sarcină, revenirea va fi firească. Eu mi-am calculat un regim care a funcţionat pentru că am acumulat doar 10 kg cum este şi normal şi sănătos pentru mama şi copil.

Cu cât laşi timpul să treacă cu atât e mai greu să dai jos, nu sunt de acord cu revenirea în 9 luni. Necesităţile calorice ale femeilor care alăptează sunt un pic mai mari, dar asta nu înseamnă că slăbim mai repede dacă alăptăm. Dacă avem un aport suficient de carbohidraţi atunci avem o poftă necontrolată de zahăr. Putem avea o regulă să mâncăm doar în anumite zile zahăr de exemplu. În sarcină eşti responsabilă pentru doi, dar nu trebuie să mănânci pentru doi” a povestit Carmen Brumă la Antena 1.

Femeile însărcinate ar trebuie să includă în dieta lor peştele, mai exact somonul, peşte care este bogat în acizi graşi Omega-3, compuşi care ajută la dezvoltarea cerebrală a fătului, sfătuiesc oamenii de ştiinţă.

La aceste concluzii au ajuns cercetătorii de la Universitatea Tohuku din Japonia după ce au efectuat mai multe analize în laborator, pe cobai.

În primă fază, specialiştii au dat femelelor cobai să consume alimente bogate în acizi graşi Omega-6, dar care aveau un conţinut redus de Omega-3. Astfel, rezultatele obţinute au arătat că puii acestor femelele aveau o dimensiune mai mică a creierului, spre deosebire de grupul de cobai la care au dat alimente care erau bogate atât în Omega-3, cât şi în Omega-6.

Dimensiunea redusă a creierului cobailor se datora în mare parte faptului că balanţa acizi graşi Omega-3 - Omega-6 nu a fost una echilibrată.

„Important este ca gravida să consume pe perioada sarcinii atât fructe oleaginoase care sunt bogate în acizi graşi Omega-6, cât şi peşte, aliment reunoscut pentru cantitatea mare de Omega-3 pe care o conţine“, au precizat cercetătorii care au participat la cercetare.

La fel de bine este ca femeia însărcinată să aleagă sortimementele de peşte care nu conţin mercur, cum este somonul, păstravul.

Mai multe