False semne de boală la bebeluşi

6 septembrie 2017   Discuții între mămici

Regurgitează des Pentru copiii cu vârste de până la 5-6 luni este ceva normal să regurgiteze. Se numeşte regurgitat fiziologic şi după începerea diversificării, episoadele acestea se răresc şi dispar. Pentru a le reduce frecvenţa: -ţine bebeluşul ridicat în timp ce mănâncă şi bate-l pe spate după fiecare masă -se poate folosi o formulă de lapte antireflux sau, dacă este alăptat, poate fi hrănit mai rar în poziţie orizontală -culcă-l pe o saltea ridicată la 45 de grade. Sughiţă frecvent Un simptom al refluxului gastroesofagian, sughiţul apare în mod normal ca urmare a excitării unui nerv care contractează diafragmul. Acesta este muşchiul care separă toracele de abdomen, cu rol în respiraţie. Bebeluşii sughiţă chiar şi în perioada intrauterină. Strănută fără oprire

Strănutul frecvent la bebeluşi nu trebuie să te alerteze atâta timp cât nu apar secreţii nazale, tuse sau alte semne de răceală. Este un mod prin care te atenţioneză că îi este frig sau prin care pur şi simplu încearcă să elimine particulele străine din năsuc.

Prin accelerarea bătăilor inimii, toate mamiferele mici reuşesc să-şi menţintă lichidele din organism între limitele valorilor normale. Inimile nou-născuţilor de 1-2 zile pulsează de circa 123-159 de ori pe minut şi pulsul normal scade pe măsură ce bebeluşul creşte. În jurul vârstei de un an, rata pulsului ajunge la 115 bătăi pe minut, iar pe la 3-4 ani, între 73 şi 137 de bătăi pe minut.

Pentru că este mic, bebeluşului îi bate inima mai repede decât a unui adult, care are în mod obişnuit un puls de 70-80 de bătăi pe minut. Mai mult, faţă de adulţi, care au o rată a respiraţiei între 12 şi 20 pe minut, la bebeluşi aceasta este situată între 40 şi 60 pe minut.

Când are nasul înfundat, copilul sforăie în timpul somnului, încercă să respire pe gură. De vină pot fi doar o răceală trecătoare, dar şi o alergie la praf sau polipii măriţi. O vizită la pediatru, eventual o trimitere la un alergolog sau orelist alungă orice temeri, mai ales dacă apare şi apneea (i se opreşte respiraţia câteva secunde). În unele cazuri, se poate recomanda o operaţie de polipi sau un tratament antialergic.

Mai multe