Cum să-l imunizez în mod natural?

11 septembrie 2017   Discuții între mămici

Capacitatea de a lupta cu diverse agenţi patogeni se menţine mai ales prin asigurarea unei diete sănătoase şi a unei bune digestii. Uite care sunt alimentele pe care ar trebui să le mănânce mai des cel mic pentru a fi sănătos şi pentru ca bolile de sezon să fie de scurtă durată! Pepene Profită cât încă se mai găsesc în pieţe pepeni galbeni sau verzi! Este o sursă extraordinară de vitamina C. În 160 de grame de fruct se găsesc circa 60 mg de vitamina C. Îl hidratează bine, nu are calorii sau grăsimi şi-ţi aduce şi un aport de vitamina A, vitamine din complexul B, calciu, fier, magneziu, potasiu. Broccoli şi conopidă Sub formă de supă-cremă în amestec cu alte legume, broccoli va fi mai uşor de acceptat de copiii certaţi cu legumele de culoare verde. Şi broccoli îi aduce un plus de vitamina C. O cană de broccoli are aproximativ 75 mg de vitamina C, betacaroten, vitaminele B1, B3, calciu şi fibre. Dacă-l preferă, trebuie doar să-l ţii câteva minute la aburi. Din aceeaşi familie cu broccoli, conopida este şi aceasta o sursă bună de vitamina C. Are 25 de calorii şi 46 mg de vitamina C la suta de grame. Iaurt, chefir, murături Sunt încă cercetate tainele prin care alimentele bogate în probiotice, precum cele fermentate, reuşesc să menţină sănătatea digestivă. Cert este că ele ajută la o mai bună asimilare a elementelor nutritive din alimentaţie, readuc echilibrul pierdut al pH-ul digestiv şi stimulează producerea de enzime digestive. În plus, cresc imunitatea prin faptul că alungă bacteriile dăunătoare. Ingredientul secret al hranei fermentate, probioticele, îmbunătăţesc absorbţia de minerale cum este calciul. Mai mult, ajută la producerea şi sintetizarea de vitamine cu rol important în prevenirea problemelor digestive, în absorbţia grăsimilor (K,complexul de vitamine B), dar şi de acizi graşi omega-3, acid folic. Ardei gras şi pătrunjelul

Mărunţite şi adăugate în salate, ardeiul şi pătrunjelul îi aduc 100 mg de vitamina C, de 2 ori mai mult decât o portocală. Ardeii galbeni şi roşii au chiar mai mult, mai exact 150 mg de vitamina C la suta de grame. Pe de altă parte, pătrunjel proaspăt tocat are un gust mai bun şi mai multă vitamina C. O lingură de pătrunjel are 5,12 mg de vitamina C, betacaroten, calciu, potasiu, magneziu.

Luarea în greutate peste limite îi poate afecta negativ inima, creierul şi alte organe, dar îi slăbeşte şi imunitatea? Copiii care răcesc mai des au în comun şi kilogramele acumulate în exces. Îngrăşarea favorizează şi apariţia inflamaţiilor şi a infecţiilor cărora sistemul imunitar le face faţă cu greu.

Dacă mănâncă prea multe dulciuri, copilul poate să devină predispus la îmbolnăviri. 100 g de zahăr inhibă pe o perioadă de 5-6 ore globulele albe din sânge, numite şi leucocite, să atace bacteriile patogene care pătrund în organism.

Mai multe