Copilul a făcut varicelă! Ajută să-i dau mai multe lichide?

5 decembrie 2017   Discuții între mămici

Această boală infecţioasă este cauzată de virusul herpeticzoster şi este des întâlnită la copii. După contaminare, pot trece 2-3 săptămâni înainte de apariţia simptomelor. Deşi adesea este doar inconfortabilă şi irită. Varicela poate fi destul de severă la copii.

La adulţi, infecţia poate fi extrem de serioasă şi îi poate slăbi, conducând la pneumonie. Persoanele care se molipsesc cu varicelă trebuie să evite scărpinatul pentru a preveni răspândirea infecţiei şi riscul de a rămâne cu cicatrice.

Evoluţia bolii se face către vindecare, în 7-21 zile. Decizia de a ţine pacientul izolat la domiciliu şi de a nu îl interna în spital se ia numai de către medic. Izolarea, chiar şi la domiciliu, are rolul de a limita răspândirea bolii.

Pentru mâncărimi intense, comprensele calde dau senzaţia de bine. Pentru băşicile mici şi apoase este primul remediu care ar trebui încercat.

Plantele pot uşura febra asociată varicelei. Pentru a ameliora febra şi starea de iritabilitate, foloseşte un ceai preparat din cantităţi egale de salvie indiană, floare de soc de muşeţel .

Este recomandat consumul de lichide, în special suc de ananas, bogat în enzima bromelaină, diluat cu apă, ceai de muşeţel şi apă. Pentru adulţi, un post scurt de 24-48 de ore va contribui la stimularea producţiei de globule albe şi la combaterea infecţiei.

Află AICI care sunt cele mai frecvente boli la copii!

Băile cu levănţică, muşeţel, eucalipt, bergamotă sau utilizarea unei loţiuni din plante va ameliora mâncărimile. Vaporizând uleiurile vei stopa răspândirea virusului.

Foloseşte în băi călduţe vaporizatoare şi sprayuri. Afundă copilul într-o baie călduţă care să conţină o picătură din oricare din uleiurile menţionate, la fiecare 2 ore. Adulţilor care au varicelă şi nu se simt bine le este recomandat să facă băi regulate.

Atenţie!

Deşi are o evoluţie relativ rapidă spre vindecare, iar complicaţiile severe sunt destul de rare, varicela scade eficienţa sistemului de apărare şi rezistenţa la alte îmbolnăviri în perioada de 4-6 săptămâni de după boală.

Mai multe