Cât de sănătos este orezul cu lapte?

10 octombrie 2017   Discuții între mămici

Dietele sunt astăzi extrem de variate şi diversificate astfel încât să te poţi regăsi măcar într-unul. Ei bine, celebrul şi mult iubitul desert al copilăriei tale este alegerea ideală dacă vrei să consumi un preparat sănătos, dietetic.

Copiii au nevoie de mâncare diversificată

Nu doar pe perioada creşterii ci şi în general este indicat ca alimentaţia ta să cuprindă toată gama de nutrimenţi astfel încât organismul să poată avea tot ce îi trebuie pentru a nu se confrunta cu dezechilibre şi deficienţe.

În special copiilor ar trebui să eviţi să le oferi mâncare dietetică, deoarece pe perioada creşterii ei au nevoie de o alimentaţie cât mai diversificată care să le susţină toată energia şi activităţile lor zilnice.

Află de ce este recomandat ca după efort fizic să mănânci budincă de orez AICI

Orezul cu lapte nu îngraşă

Organismul are nevoie de grăsimi bune pentru a se dezvolta armonios, astfel că lactatele joacă un rol important. De asemenea este nevoie de o cantitate bună de fibre pentru a ajuta sistemul digestiv să funcţioneze normal.

Sistemul nervos mai ales la copii are nevoie de grăsimi pentru a se dezvolta armonios.

Cel mai important aspect este înţelegerea diversificării alimentaţiei, şi anume că este necesar să ai zilnic două porţii de fructe şi legume cel puţin, dar şi câte un pic din celelalte categorii de alimente.

Orezul cu lapte nu îngraşă atunci când este consumat în cantităţi mici şi se acordă o atenţie sporită calităţii produselor.

Dacă nu adaugi zahăr la prepararea sa, atunci vei obţine o gustare ideală pentru orice vârstă.

Orezul în sine este un aliment saţios, sănătos şi cu o serie de nutrimenţi buni, ajutându-te să menţii nivelul coelsterolului sub control, a glicemiei şi nu în ultimul rând controlează digestia.

Gătitul în casă este mai sănătos

Faţă de cerealele din comerţ care au un surplus de zahăr şi alte ingrediente, orezul cu lapte este întodeauna mai sănătos şi mai nutritiv.

Este un desert hipocaloric, mult mai saţios decât orice alt dulce şi îţi oferă o sursă bună de carbohidraţi în funcţie de modalitatea în care îl prepari.

Poţi să eviţi zahărul de tot şi să îndulceşti acest minunat desert cu puţină dulceaţă făcută în casă sau sirop de arţar.

O altă variantă de a-l îndulci este să îi adaugi o mână de stafide ce le-ai lăsat în prealabil la îmnuiat în un pic de lapte cald. Astfel vei beneficia de şi mai mulţi nutrimenţi şi nu vei mai fi tentat să adaugi o cantitate mai mare de zahăr.

Practic, tocmai cantitatea de zahăr şi conservanţi este problema alimentelor din comerţ. Preparând mâncarea în casă, vei avea controlul asupra ingredientelor, condimentelor şi mai ales asupra porţiilor.

Când vine vorba de orezul cu lapte alege să îl aromatizezi cu esenţă de vanilie, aceasta va tăia pofta de dulce şi nu vei mai fi atât de tentat să îl îndulceşti mai mult decât este cazul.

Poţi să optezi de asemenea pentru a folosi laptele de migdale, de orez, de soia şi astfel să diversifici un pic mai mult alimentaţia ta din punct de vedere nutritiv.

Mai multe