Când să te încumeţi să-l laşi singur în casă?

27 septembrie 2016   Discuții între mămici

Numai părinţii ştiu sau, mai precis, numai mama simte când copilul va fi pregătit şi va avea destul de multă siguranţă de sine pentru a sta singur în casă până la venirea voastră. Discutaţi cu cel mic dacă îşi doreşte să încerce experienţa aceasta. Îi puteţi propune să rămână acasă cât voi mergeţi la cumpărături 1-2 ore. Cu timpul se va descurca singur, mai ales dacă-i dai câteva

Cum să nu se simtă singur

Este ceva normal să-şi dorească să aibă pe cineva aproape şi va fi greu şi pentru tine să ştii că e singur. Stabiliţi împreună orele la care să vă auziţi la telefon sau vorbeşte cu o vecină să vină din când în când să vadă ce mai face.

O altă variantă ar fi să-i cumperi un animal de companie alături de care timpul să-i treacă mai uşor. Şi activităţile care-l amuză, pictura, lectura, coloratul, vor avea efect de comprimare a timpului.

Caută pe cineva care să-l ajute la nevoie

Cere ajutorul unei vecine, unei rude sau unui prieten care locuieşte în apropierea casei voastre pentru a trece pe la cel mic să-i încălzească prânzul sau la care el poate merge dacă se simte foarte singur ori în cazul în care se simte rău.

Te va linişti şi pe tine să ştii că e cineva care te suplineşte într-o oarecare măsură.

Stabiliţi câteva interdicţii

Învaţă-l să stea departe de pericole, să evite medicamente, să nu bea din sticle cu conţinut pe care nu-l cunoaşte, să nu atingă prizele, să nu se joace la aragaz.

Dacă ştie să citească, notează-i câteva reguli, cum ar fi să nu deschidă uşa străinilor, ce să facă în caz de incendiu, cutremur, ce locuri din casă să evite pentru a nu se accidenta. Lasă-i şi numerele de telefon la care poate apela dacă apare vreo urgenţă, în cazul în care ştie să folosească telefonul.

Mai multe