Aşa dezamorsezi conflictele cu bunicii!
Dacă strategia ta de educare a copiilor nu se potriveşte cu cea a bunicilor, gândeşte-te că a fi bunic nu-i chiar aşa de uşor pe cât pare.
Ţie ţi-e teamă că picii vor ajunge nişte răsfăţaţi, în timp ce bunicii vor să-i ajute să profite cât mai mult de bucuriile vârstei lor fragede la care n-au responsabilităţi şi griji, o etapă cu care ştiu cel mai bine că nepoţii lor nu se vor mai întâlni. Asigură-i că ajutorul lor e nepreţuit Încearcă să-i convingi pe părinţii tăi sau ai soţului că sunt la fel de importanţi pentru cel mic, dar că numai voi sunteţi acum în rolul de mamă şi de tată. Dacă la voi conflictele sunt la ordinea zilei înseamnă că rolurile în familie nu sunt bine stabilite. Faceţi o plimbare sau luaţi un prânz împreună pentru a le explica pe îndelete că sfaturile lor sunt importante, dar voi aveţi propriul mod de a vă creşte copilul, aşa cum şi ei l-au avut pe al lor pe când voi doi eraţi mici.
Ai ocazia să le arăţi că s-au mai schimbat unele lucruri în ceea ce priveşte îngrijirea copiilor şi că fiecare dintre ei v-au transmis ceva important: încrederea în capacitatea voastră de a fi părinţi.
Prin modul lor de a se exprima, bunicii încearcă să-ţi spună că au fost şi sunt părinţi mai buni decât poţi fi tu pentru micuţul tău.
Dacă eşti foarte apropiată de părinţii tăi, este posibil ca dorinţa lor de a se implica să provină din faptul că nu le mai acorzi la fel de multă atenţie, pentru că te ocupi acum de copil, iar pentru ei nu mai ai nici măcar puţinul timp pe care i-l acordai înainte.
Umorul este un mod excelent de a te detaşa şi de a evita declanşarea certurilor dintre voi şi bunici. O carte amuzantă despre cum pot fi bunicii perfecţi sau un obiect de decor pe care stă scris „Pentru cei mai buni bunici din lume” sunt doar două moduri de a le aminti rolul lor în familie, fără să dai ocazia unui nou conflict.