Stresul influenţează sănătatea copiilor pe termen lung
Mai multe cercetări în domeniu au constatat că neliniştile copiilor pot creşte riscul de boli cronice şi moarte timpurie la maturitate.
Afectaţi de divorţul părinţilor
Există experienţe din copilărie, cum ar fi divorţul părinţilor, care îi pot afecta. Apoi, există şi alte situaţii care pot influenţa sănătatea copiilor pe termen lung, cum ar fi faptul că trăiesc în sărăcie, neglijarea sau faptul că sunt agresaţi.
Există dovezi care arată că la micuţii care cresc în astfel de condiţii este o incidenţă mai mare de a face la vârstă adultă astm, boli de inimă, obezitate, diabet de tip 2 şi tulburări psihice.
Copiii care cresc în stres pot suferi mai des de afecţiuni cronice, precum astmul, bolile de inimă şi hipertensiunea arterială.
Cum recunoşti stresul la copii
- se izolează de familie
- fac crize de plâns, care prinţilor li se vor părea fără motiv
- nu au poftă de mâncare
- fac mofturi la orice
- par mereu anxioşi, speriaţi
- pot avea dureri de stomac şi de cap Metode de reducere a stresului
Important este să stai mult de vorbă cu cel mic, să-i arăţi înţelegere. Îl poţi duce să facă un sport. De asemenea, ai grijă să se alimenteze corect şi să doarmă cel puţin 8 ore pe noapte. Ai grijă să nu-i încarci programul zilnic. Întreabă-l dacă vrea să participe şi la alte activităţi extraşcolare şi nu-l înscrie doar pentru că ţie ţi se pare interesant.