Sfaturi pentru parinti adunate din jurul lumii, conform unui medic pediatru

10 aprilie 2019   Copii

Aceasta a declarat pentru The Independent: "Ceea ce m-a motivat este faptul ca acum douazeci de ani am observat pentru prima data ca exista culturi din intreaga lume care isi pun bebelusii la somn intr-un fel diferit. Cand eram in rezidenta, am fost instruita sa las copiii sa planga. Dar cand m-am mutat in Texas am descoperit ca parintii imigranti erau ingroziti de aceasta idee.”

Din acel moment, femeia a inceput sa calatoreasca in lume si sa investigheze numeroasele diferente culturale cand vine vorba de cresterea copiilor. Iata cele mai importante descoperiri:

1. Permite-i copilului sa doarma in acelasi pat cu tine: Cand medicul a devenit parinte, ea si-a urmat propriile radacini libaneze si a adoptat o metoda de co-dormit . Cu toate acestea, metoda este foarte diferita de de cea folosita de parinti in SUA, unde copilul nu are voie sa doarma in pat cu parintii, si nu trebuie tinut in brate daca plange.

2. Hraneste-ti copilul cu mancare variata si include condimente: in America, multi parinti cred ca dieta bebelusului trebuie sa fie formata doar din alimente fade, fara condiemnte. Acest lucru este insa gresit, si poate forma un adult pretentios la mancare.

3. Analizeaza mai atent produsele sanitare care le folosesti pe pielea bebelusului: multe produse pot fi pline de chimicale care dauneaza copilului, iar principala problema este crema de soare. Este indicat sa o inlocuiesti cu oxid de zinc, care este o varianta mult mai sigura pentru pielea fina a sugarilor.

4. Poti sa ii dai copilului apa: Academia Americana de Pediatrie spune sa nu le dai bebelusilor apa dar pe parcursul perioadei de practica, Lisa a spus: "Am vazut atat de multe mame le dau apa bebelusilor, si simt ca acestia au nevoie de apa”. Potrivit acesteia, este indicat sa ii dai copilului in jur de 10 ml de apa pe zi

5. Animalele de plus si alte obiecte personale pot scadea anxietatea de separere: Cand pediatrul se afla in Marea Britanie a observat ca exista o mare "cultura a ursuletilor de plus". Potrivit acesteia, mai ales in Franta, exista o adevarata cultura a confortului adus de ursuletii de plus pentru a usura starea de anxietate legata de separare. Interesant este faptul ca multi copii care au avut o astfel de jucarie, o pastreaza inclusiv cand ajung la maturitate.

Mai multe