Metode sănătoase de a pregăti hrana pentru diversificare
Din experienţa mea de până acum, diversificarea reprezintă piatra de temelie a obiceiurilor alimentare de mai târziu ale copilului. Cu cât cel mic este obişnuit să mănânce cât mai sănătos şi variat cu putinţă, cu atât vei avea toate şansele să ai un copil care nu face mofturi la mâncare şi care nu îţi va cere la fiecare masă cartofi prăjiţi, pizza sau şniţel. Primului meu copil eram în stare să-i ofer la fiecare masă numai ce vroia el, fiind stresată că în stomăcelul lui nu intră mai nimic. Eram exact ca bunicile grijulii! Cu cel de-al doilea copil nu am mai avut atâta tip să mă gândesc şi să mă stresez şi am aplicat regula: mănânci la masă bine, nu mănânci, ne vedem la următoarea masă. A simţit probabil ce i se pregăteşte şi a ales varianta să mănânce.
Şi, mai mult decât atât, pentru că i-am oferit o alimentaţie diversificată şi sănătoasă, şi-a format obiceiuri alimentare foarte sănătoase. Între o farfurie pe care este frumos aşezat broccoli verde aburit şi una pe care stă ţanţoşă o felie de caşcaval pane, o va alege pe prima.
O hrană sănătoasă are la bază în primul rând ingredientele sănătoase. Bebeluşii au nevoie de cât mai multe fructe şi legume, de preferat din grădină de la ţară. Dacă nu găseşti o sursă sigură de aprovizionare, încercă varianta magazinelor bio.
Cantităţile pe care le foloseşti pentru prepararea hranei copilului sunt destul de mici, ceea ce înseamnă că nu te va costa o avere. În plus, fiecare ban cheltuit pentru alimentaţia copilului tău este o investiţie în sănătatea lui.
Mai apoi, alege-i toate cerealele pe care le poţi găsi într-un magazin, cu amendamentul că până 9-10 luni să nu-i dai bebeluşului decât variantele fără gluten.
Carnea de vită, curcan sau pui se numără printre ingredientele necesare diversificării. Şi aici, ar fi de preferat să alegi carnea de ţară pe cât posibil. Mare atenţie, alege carnea de animal tânăr, dar nu chiar pui (pui de găină, de curcă sau viţel de lapte) deoarece aceasta conţine anumiţi hormoni nesănătoşi pentru alimentaţia copilului tău.
Se spune că fructele şi legumele sunt foarte nutritive atunci când sunt consumate crude. Îns, în primele luni de diversificare, sistemul digestiv al bebeluşului nu este pe deplin dezvoltat şi unele dintre acestea ar putea fi greu de digerat. Carnea, ouăle şi unele cereale este obligatoriu să fie pregătite termic, şi cât mai bine.
Citeşte continuarea articolului pe totuldespremame.ro