Cum tratezi simptomele bronşitei la copii
Gargara cu apă sărată
Tusea şi durerea în gât pot fi alinate cu apă şi sare, în cazul în care copilul e suficient de mare încât să poată face gargară. Pune 1 linguriţă rasă de sare într-un pahar cu apă călduţă şi amestecă bine, până când se dizolvă. Dă-i copilului să facă gargară de câteva ori, până termină lichidul din pahar, având grijă să nu-l înghită. Procedeul se poate repeta în aceeaşi zi, înainte de culcare.
Mierea
Inamic vechi al tusei, mierea este calmantă şi pentru durerea de gât, reducând inflamaţia şi usturimea şi susţinând procesul de vindecare al gâtului iritat. Amestecă 1 lingură de miere cu 1 linguriţă de suc de lămâie şi dă-i copilului să înghită remediul. Înainte de culcare, îi poţi oferi un pahar cu lapte de vacă în care ai pus 1 linguriţă de miere.
Ghimbirul
Un leac eficient împotriva inflamaţiei şi stimulant al sistemului imunitar, ghimbirul este util în infecţiile respiratorii şi poate fi consumat sub formă de ceai. Fierbe un sfert de oră 1 linguriţă de ghimbir pudră sau 2 centimetri de ghimbir proaspăt în 300 ml de apă. Strecoară ceaiul, adaugă 1 linguriţă de miere şi una de suc de lămâie. Oferă-i copilului acest leac de două ori pe zi.
Recomandare: În afară de aceste remedii naturale, ai grijă ca micuţul tău să fie bine hidratat. Dă-i supă caldă de legume, apă plată cu lămâie şi suc de fructe făcut în casă. De asemenea, lasă-l să doarmă mai mult şi convinge-l ca în aceste zile să facă mai puţină mişcare, pentru a-i da corpului ocazia să se refacă mai repede.
Atenţie! Dacă nu observi îmbunătăţiri la scurt timp după aplicarea remediilor, dacă tusea şi starea generală de rău nu cedează, mergi cu copilul la medic.