Cum înveţi copilul să se spele pe dinţi?

9 octombrie 2017   Copii

Îngrijirea cavităţii bucale la copii necesită o atenţie sporită. Mulţi părinţi se întreabă de la ce vârstă trebuie să fie spălaţi micuţii pe dinţi şi cum aleg cea mai bună periuţă de dinţi pentru micuţi.

Potrivit stomatologilor, copiii trebuie să fie spălaţi, de la apariţia primului dinte. Chiar şi la sugari trebuie să se facă o curăţare a cavităţii bucale.

Perii prea duri pot răni gingiile

Periuţa de dinţi se alege în funcţie de categoria de vârstă. Trebuie să fie de dimensiuni mici pentru a facilita mişcările corecte ale periajului, iar perii trebuie să fie moi şi flexibili.

Alege o periuţă care să aibă capul rotund, iar mânerul să fie din cauciuc şi moale. Periuţa trebuie înlocuită la fiecare 3 luni, sau chiar mai devreme. Începând cu vârsta de 6 ani se poate folosi o periuţă normală pentru igiena orală a copiilor.

Periaj fără pastă de dinţi

Obişnuieşte micuţul cu periuţa de dinti, mai ales dacă este foarte mic. Lasă-l să o descopere, să se joace cu ea şi să încerce să îşi cureţe dinţişorii fără să foloseşti pasta de dinţi. De asemenea, este bine ca copilul să aibă mai multe paste de dinţi cu gust de zmeură, căpşuni, mere sau portocală. Pastele pentru bebeluşi nu conţin substanţe nocive pentru copil.

Părinţii – cel mai bun exemplu

Fii un exemplu pentru copilul tău şi spală-te pe dinţi în fiecare zi. Un copil va înţelege mai uşor cum se face dacă îi arăţi chiar tu. Arată-I cum se fac mişcările şi învaţă-l regulile pe care trebuie să le respecte.

Vizita la dentist e foarte importantă Chiar dacă micuţul tău abia are primii dinţi, nu e prea devreme să mergi la un stomatolog specializat. Acesta îţi poate recomanda cele mai bune produse pentru igiena orală.

Află AICI cum să te speli corect pe dinţi!

Atenţie!

Periuţa electrică poate fi folosită şi de copii, în special de cei care nu prea se spală pe dinţi, pentru ca periajul să devină cât mai plăcut.

Mai multe