3 greşeli pe care le fac părinţii divorţaţi
Copilul poartă cicatricile divorţului până când devin adulţi, şi nu numai. Ruptura soţilor poate fi trecută mai uşor prin gestionarea propriul lor comportament, înainte de semnarea actelelor de divorţ .
Nu face din copilul tău, mesagerul... Foarte mulţi părinţi încearcă să comunice prin intermediul copiilor lor. Acest lucru provoacă stres emoţional nejustificat şi forţează o situaţie pe care copilul nu o poate înţelege, menaja sau negocia. Email-ul este un instrument excelent în zilele noastre pentru a comunica cu fostul soţ. Acesta vă permite să discutaţi aspectele practice de creştere a copilului, fără ocolişuri sau teama deschiderii unor vechi răni.
....sau terapeutul
Adolescenţilor le place să se simtă în control, iar divorţul le transformă lumea cu susul în jos. Evită să împărtăşeşti cu copilul detaliile divorţului sau sentimentele de furie legate de fostul soţ. Indiferent dacă sunt mai mici sau adolescenţi, copiii au nevoie de control şi înţelegere pentru a face faţă propriei
, astfel, joacă-ţi rolul de părinte. Ia ajutor din exterior pentru tine, pentru a primi terapie dacă este necesar.
Încerci să ,,obţii“ copilul
Copiii au nevoie să se simtă înţeleşi, iar după un divorţ sentimentele lor pot fi în criză. Ascultă-i, lasă-i să îţi spună ceea ce cred, deşi ar putea fi foarte dificil. Nu începe să critici fostul sau fosta.
Este o critică pe care copilul tău nu o va înţelege. Puteţi sugera copilului să scrie sentimentele şi să le împărtăşească fostului, dar numai în cazul în care copilul doreşte să facă acest lucru. Meditează asupra sentimentelor lui ;i nu uita că vindecarea vine printr-o conexiune iubitoare.
Citeşte şi:
Copiii care aud certurile părinţilor sunt mai sensibili la stres