Ziua Fertilităţii se sărbatoreşte pentru prima dată în România

8 iunie 2017   Actualitate

„O zi pentru viaţă – Ziua Fertilităţii” a luat naştere din dorinţa de a da speranţă celor care încearcă să devină părinţi şi de a crea o zi a fericirii pentru cei care au deja copii. Pentru prima dată la noi, Ziua Fertilităţii este marcată pe 11 iunie. Cu această ocazie, medici, părinţi şi artişti se vor întâlni în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, pentru a-i încuraja şi sfătui pe cei care se confruntă cu probleme de infertilitate. Intrarea este liberă. Începând cu ora 10.00, pe scena din parc vor urca Alina Sorescu, apoi, la ora 11.15, Gaşca Zurli, Andreea D., la ora 13.30, şi Smiley, la ora 14.00. Pe lângă concerte, copiii se vor mai putea delecta cu ateliere creative, tobogane gonflabile, pictură pe faţă şi alte surprize menite să facă din „O zi pentru viaţă – Ziua Fertilităţii” una dintre cele mai frumoase ale acestei veri.

Te-ar mai putea interesa: Nu reuşim să avem copii. Ce analize trebuie să facem?

Va fi prezent şi Dr. Konstantinos Pantos, un renumit medic specialist în infertilitate, datorită căruia 40.000 de copii au fost născuţi în întreaga lume. I se vor alătura dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate (vezi foto), şi reprezentanţi ai Ministerului Turismului şi Sănătăţii din România şi din Grecia, Preşedintele Asociaţiei Medicale din Atena, Giorgos Patoulis.

„Ne-am propus să sărbătorim copiii, să ne distrăm împreună cu ei şi cu părinţii lor, dar şi să facem o zi a conştientizării problemelor de fertilitate pe care le întâmpină unele cupluri, din ce în ce mai multe. Vestea bună este că 95% dintre problemele de fertilitate au rezolvare cu o condiţie: consultarea unui medic specialist în infertilitate.

Timpul nu este, din păcate, aliatul acestor cupluri cu probleme, aşa că prezentarea la medic ar trebui să se întâmple cât mai devreme. în felul acesta, poate reuşim să nu mai avem vârsta drept principala cauză non-medicală de infertilitate”, ne-a declarat dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare in infertilitate, şi directorul Asociaţiei pentru Reproducere Umană din România, unul dintre organizatorii evenimentului.

Mai multe