Vitamina A poate reduce riscul de apariţie al melanomului
Este nevoie, totuşi, de mai multe experimente pe acest subiect. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că este încă devreme să dea un verdict în ceea ce priveşte potenţialul vitaminei A de a stopa apariţia melanoamelor.
Dar ultimele cercetări în acest sens scot la iveală proprietăţi nebănuite ale vitaminei A, care se găseşte în morcovi, dovleac, spanac, piersici, caise, banane, portocale, ananas, lămâi, cereale, gălbenuş de ou.
Experţii de la Societatea Americană de Cancer au făcut un experiment la care au participat 69.635 de mii de persoane, cu vârsta medie de 62 de ani.
În urma testelor efectuate pe participanţii care au luat vitamina A, s-a observat că 40% dintre aceştia au fost mai feriţi de riscul de a suferi de melanoame canceroase.
„Rezultatele sunt cu siguranţă asociate cu consumul de suplimente de vitamina A şi nu are legătură cu dieta participanţilor“, a declarat unul dintre cercetătorii acestui studiu, Maryam Asgari.
Până la noi descoperiri care să certifice proprietăţile vitaminei A asupra apariţiei de tumori maligne de piele, Societatea Americană de Cancer prevede în anul 2012 aproximativ 76.250 de noi cazuri de melanom de piele şi în jur de 9.180 de persoane care vor deceda din cauza acestui tip de cancer de piele.