Vinul roşu ajută la prevenirea obezităţii

11 august 2014   Actualitate

Cercetarea, realizată la Universitatea Purdue din Indiana, SUA, a evidenţiat că piceatannolul, compusul care se găseşte în strugurii roşi, are o structură asemănătoare cu cea a resveratrolului, substanţă care poate preveni apariţia cancerului, a bolilor cardiace şi a celor neurodegenerative.

Piceatannolul întârzie generarea celulelor de grăsime tinere şi împiedică creşterea celor mature.

,,Piceatannolul poate modifica activitatea funcţiei genelor, dar şi acţiunea insulinei asupra adipogenezei, care este procesul de producere a celulor de grăsime. Trebuie să mai analizăm aceste procedee pentru a îmbunăţi stabilitatea şi solubilitatea piceatannolului, astfel încât să avem o nouă armă împotriva obezităţii”, a afirmat Kee-Hong Kim, asistent universitar în Ştiinţe.

Compusul piceatannol, studiat în laborator pentru beneficiile sale asupra sănătăţii, se mai găseşte în cantităţi diferite şi în afine, fructul pasiunii şi alune.

Studiul a fost publicat în Jurnalul Medical ,,Chimie Biologică”.

Mai multe