Video: despre ce înseamnă, de fapt, produsele bio

19 noiembrie 2013   Actualitate

Produsele bio sunt unul dintre obiceiurile adoptate de lumea întreaga în secolul al XXI-lea si a devenit poate subiectul cel mai discutat în opinia publica atunci când vine vorba despre nutritie. Alaturi de Sorin Mierlea, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor, si de Nastasia Belc, directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Biosurse Alimentare, care participa la emisiunea Adevarul Live prin interventie telefonica, discuta despre tot ce tine de acest tip de produse. Profesorul nutritionist Gheorghe Mecinicopschi:

Conteaza foarte mult cât ne uitam la televizor, statisticile arata ca emisfera emotionala devine foarte activa, iar cea rationala adorme cu cât ne uitam mai mult la televizor. Neuromarketing-ul asta face, transforma niste mesaje subtile într-o dorinta. Practic, consumatorul se trezeste cu niste pofte.

O slana traditionala ar trebui sa fie obtinut dintr-un porc românesc traditional, dar si acela crescut într-un mediu traditional, mai mult decât atât ar trebui sa fie produs în mod traditional. Un produs traditional este traditional numai daca respecta tehnologia si materiile prime traditionale. Mai mult decât atât, un produs traditional nu este neaparat sanatos. Multe alimente au substante care creaza dependenta. Alimentele devin droguri.

Ar trebui amendate puternic aceste companii si poate chiar sa li se retraga licenta de productie. În media româneasca nu s-a vorbit despre acest caz cât s-a discutat de scandalul carnii românesti. Despre eticheta cu grâu bio Sa presupunem ca este un biscuite ecologic, o alta problema este ca nu orice astfel de aliment este si sanatos. De exemplu, daca exista o alergie la gluten, atunci el devine nesanatos. Din ce în ce mai putine mamici alapteaza la sân, iar parintii nu dau mâncare procesata în casa, diversificata. Sunt cercetari care arata ca populatia din viitor este amenintata de foarte multe boli din cauza comportamentului de acum al parintilor.

Mai multe