Un suc acidulat pe zi creşte riscul de AVC cu 83%

26 octombrie 2012   Actualitate

Riscul se aplică şi la băuturile răcoritoare cu îndulcitori artificiali şi conţinut scăzut de calorii.

Oamenii de ştiinţă japonezi au urmărit timp de 18 ani obiceiurile alimentare a aproximativ 40.000 de bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinse între 40 şi 59 de ani.

În timpul cercetărilor, aproape 2.000 de participanţi au suferit accidente vascular cerebrale.

La finalul experimentului, savanţii japonezi au descoperit că un consum de băuturi carbogazoase este în strânsă legătură cu riscul de a suferi accident vascular cerebral.

Deşi riscul a fost mare şi la bărbaţi, în cazul femeilor creşterea riscului de AVC a fost dramatică, de 83%.

Cercetătorii japonezi au făcut o listă cu lucrurile care trebuie făcute pentru a preveni un AVC, pe lângă reducerea consumului de băuturi răcoritoare:

-ţine sub control tensiunea arterială;

-încearcă să reduci consumul de medicamente calmante;

-mănâncă mai mult peşte. Acizii graşi Omega-3 din peşte reduc riscul de AVC;

-mănâncă mai puţină carne;

-mergi mai mult pe jos. Cercetătorii de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard au descoperit că femeile care merg pe jos cel puţin două ore pe săptămână pot preveni cu până la 30% riscul de a suferi un accident vascular cerebral.

Mai multe