Un măr pe zi reduce colesterolul „rău“

8 octombrie 2012   Actualitate

Cercetările oamenilor de ştiinţă arată că un măr pe zi poate îmbunătăţi semnificativ starea de sănătate a inimii la adulţii de vârsta a doua.

Mai mult, rezultatele studiilor arată că schimbarea în bine în ceea ce priveşte sănătatea cardiacă se produce încă din prima lună.

Oamenii de ştiinţă americani, coordonaţi de profesorul Robert DiSilvestro de la Universitatea din Ohio, SUA, au demonstrat că cine mănâncă un măr pe zi timp de patru săptămâni va beneficia de o scădere a nivelului de colesterol „rău“ de până la 40%.

Colesterolul „rău“ (LDL) este o substanţă care rigidizează arterele inimi.

Acesta interacţionează cu radicalii liberi şi se oxidează, favorizând apariţia inflamaţiilor şi a leziunilor.

Robert DiSilvestro a declarat că: „atunci când colesterolul „rău“ se oxidează poate apărea ateroscleroza sau rigidizarea arterelor. Am decoperit însă, că un măr pe zi produce efecte extraordinare împotriva colesterolului „rău“ (LDL)“.

Mai multe