Uleiul de rozmarin creşte performanţa creierului

21 martie 2014   Actualitate

Mark Moss şi Lorraine Oliver, cercetători la Centrul de Cercetări ale Performanţelor Cognitive şi Nutriţie, de la Universitatea Northumbria, au analizat din punct de vedere farmacologic unul din compuşii principali din uleiul de rozmarin, ce poartă numele de 1,8-cineol.

După ce au fost expuşi la niveluri diferite de ulei de rozmarin, cercetătorii au testat performanţele cognitive şi starea de spirit în cazul a 20 de participanţi.

După ce au obţinut mostre de sânge de la participanţi pentru a vedea cât de mult a fost absorbit compusul 1,8-cineol, voluntarii au făcut teste de viteză şi de acurateţe.

Cercetătorii au observat că participanţii care aveau un nivel mai ridicat al substanţei 1,8-cineol au obţinut şi rezultate mai bune la testele aplicate.

Oamenii de ştiinţă şi-au dat seamă că uleiul de rozmarin ajută la îmbunătăţirea vitezei de reacţie şi a acurateţii, însă nu aduce beneficii şi când vine vorba de vigilenţă.

Compusul 1,8-cineol se găseşte în mai multe plante aromatice, printre care se numără eucaliptul, salvia şi pelinul.

Mai multe