Uleiul de măsline protejează oasele

17 august 2012   Actualitate

Persoanele care consumă frecvent alimentele incluse în cadrul dietei mediteraneene – fructe, legume şi ulei de măsline – au un risc mai mic de a avea probleme cu oasele, au observat oamenii de ştiinţă de la spitalul „Dr. Josep Trueta” din Girona, Spania.

Consumat frecvent, uleiul de măsline previne pierderea densităţii osoase, aceasta ducând la apariţia osteoporozei şi a fracturilor.

Cercetările anterioare au arătat că în zona bazinului mediteranean, incidenţa osteoporozei este mai scăzută decât în alte părţi din Europa. Ceea ce face diferenţa este dieta bogată în legume, fructe şi ulei de măsline, pe care o au oamenii care locuiesc în această zonă.

„Consumul de ulei de măsline s-a demonstrat că poate avea efect protector faţă de osteoporoză, s-a observat într-o serie de experimente in vitro”, a declarat Manuel Fernandez-Real, unul dintre cercetători.

Dieta mediteraneană ajută la creşterea nivelului de osteocalcină, o proteină cu rol important în procesul de mineralizare osoasă.

Mai multe