Tratament nou pentru cardiomiopatia hipertrofică

12 noiembrie 2015   Actualitate

Noua tehnică de tratament chirurgical, propusă de unul dintre cei mai cunoscuţi experţi în cardiomiopatie hipertrofică obstructivă din Europa, prof. dr. Paolo Ferrazzi, constă în corectarea defectelor valvei mitrale şi eliminarea obstacolului care împiedică ieşirea sângelui din inimă la persoanele diagnosticate cu această afecţiune. Metoda a fost recunoscută şi publicată într-una dintre cele mai prestigioase reviste americane de cardiologie, The Journal of the American College of Cardiology.

Esteun pas important în evoluţia tratamentului chirurugical al cardiomiopatiei hipertrofice ostructive deoarece reduce substanţial riscul de complicaţii care ar putea apărea în urma implantării unei proteze mecanice.

Procedura este disponibilă în cadrul primului Centru de Diagnostic şi Tratament al Cardiomiopatiei Hipertrofice Obstructive din Sud-Estul Europei, inaugurat în cadrul Spitalului Monza din Bucureşti.

Cardiomiopatia hipertrofică obstructivă este o boală genetică destul de rară, existând un caz la 500 de persoane, însă reprezintă o patologie gravă şi complexă care poate duce la moarte subită. Afecţiunea este caracterizată de o creştere pronunţată a pereţilor inimii, în special la nivelul septului, fapt care conduce la imposibilitatea inimii de a ejecta sângele şi la apariţia simptomelor de insuficienţă cardiacă.

Mai multe