Ţigările electronice, mai nocive decât cele obişnuite
Rezultatele studiului au apărut după ce Guvernul Franţei a interzis în luna mai aceastui an folosirea ţigărilor electronice în spaţiile publice.
În plus, rapoartele Institutului Naţional al Consumatorilor, pe baza unui studiu la care au participat aproximativ 60 de milioane de persoane, au evidenţiat că trei dintre cele 10 modele de ţigări electronice conţin formaldehidă, substanţă care are efect cancerigen demonstrat.
Rezultatele raportului au mai arătat că anumite ţigări electronice nu au capace de siguranţă pentru copii, dovadă că nivelul de nicotină din recipientul care conţine lichid poate fi letal în cazul lor.
,,În vaporii ţigărilor electronice a fost descoperită şi o cantitate mare de acroleină, substanţă extrem de toxică. Cantitatea de acroleină din ţigările electronice este mult mai mare decât cea din ţigările obişnuite, ceea ce este cu atât mai îngrijorător”, a afirmat Thomas Laurenceau, editorul care a publicat studiul realizat de Institutului Naţional al Consumatorilor.
Ţigările electronice au apărut pe piaţă în anul 2003 în China ca urmarea a impunerii mai multor interdicţii privind fumatul.
,,Deşi au fost produse iniţial cu scopul de a oferi utilizatorului o senzaţie similară cu cea a unei ţigări normale, cele electronice au ajuns să aibă efectul opus”, a precizat Bertrand Dauzenberg, profesor pneumolog.