Temeri nefondate pentru „depresia Facebook“

11 iulie 2012   Actualitate

Studiul efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Wisconsin, SUA, demonstrează că teoriile legate de dependenţa de Facebook şi riscul de apariţie a depresiei nervoase ar putea fi neîntemeiate.

Cercetările au avut la bază experimentul efectuat anul trecut de către Academia Americană de Pediatrie, care a sugerat că site-ul de socializare lansat de Mark Zuckerberg ar putea creşte riscul de depresie printre adolescenţi.

„Studiul nostru este primul care prezintă probe ştiinţifice în vederea presupuselor legături dintre utilizarea reţelelor sociale şi riscul de depresie“, afirmă Laurean Jelenchick, cercetător la Şcoala de medicină şi sănătate publică, din cadrul Universităţii din Wisconsin.

Omul de ştiinţă a adaugat că aceste descoperiri sunt foarte importante pentru medicii care atenţionau prematur părinţii în privinţa riscului de depresie dacă stai pe Facebook.

Jelenchick împreună cu profesorul Megan Moreno au făcut un experiment la care au participat 190 de studenţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani. În timpul studiului, voluntarii şi-au petrecut cel puţin jumătate din timpul alocat pe Facebook.

La final, rezultatele nu au arătat indicii posibile despre depresia survenită ca utilizare a Facebook-ului.

Observaţiile experiementului au fost publicate la începutul acestei săptămâni în Jurnalul de Sănătate al Adolescentului.

Mai multe