Te simţi obosit? Iată ce fruct te poate ajuta!

2 iunie 2014   Actualitate

Ei susţin că antocianinele din fruct, un puternic antioxidant, sunt cele care ajută persoană să aibă un nivel ridicat de energie, dar şi să fie redusă starea de oboseală şi de stres. Doar 100 de grame de kiwi conţine 570 mg de antocianine.

Constatările au apărut în urma studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea din Otago, Noua Zeelandă, la care au participat 54 de studenţi (de sex masculin), care obişnuiau să consume puţine fructe şi legume.

După ce au consumat pentru o perioadă mai lungă de timp kiwi, specialiştii au observat că participanţii au început să aibă un nivel mai ridicat de energie şi să se simtă mai bine.

,,Doza ridicată de vitamina C din fructele de kiwi este cea care ajută la sporirea nivelului de energie”, a afirmat Margreet Vissers, profesor la Centrul de Cercetări a Universităţii din Otago.

Studiile realizate de-a lungul timpului au arătat că persoanele care obuişnuiesc să consume kiwi au un risc mai redus de formare a cheagurilor de sânge, de apariţie a problemelor respiratorii, cardiace, dar şi a celor de la nivelul colonului.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Jurnalul de Ştiinţe Nutriţionale.

Mai multe