Supraponderalii sunt mai sensibili în faţa ispitelor culinare

21 septembrie 2011   Actualitate

Potrivit statisticilor, oamenii care nu au probleme cu kilogramele în exces se pot feri mai uşor de tentaţii, spre deosebire de obezi, care nu deţin controlul asupra poftelor alimentare.

După ce au scanat creierul persoanelor mai slabe, în timp ce acestea priveau nişte imagini în care apăreau alimente bogate în calorii, experţii au constatat că activitatea este mai intensă într-o anumită parte a creierului, mai precis în regiunea care este responsabilă cu controlul impulsurilor.

Pe de altă parte, cercetătorii au descoperit că atunci când nivelul de zahăr din sânge este redus, se activează două zone ale creierului, unde se produce dorinţa de recompensare.

Iar atunci apare nevoia „urgentă“ de a mânca ceva.

„Există motive biologice care explică neputinţa oamenilor de a-şi putea controla poftele alimentare“, a declarat Robert Sherwin de la Universitatea Yale din Connecticut (SUA), coordonatorul studiului.

Rezultatele experimentului sunt publicate în „Journal of Clinical Investigation“.

Mai multe