Supa de pui, remediu eficient împotriva răcelii

27 decembrie 2012   Actualitate

Unul dintre compuşii din supă, cunoscut sub numele de carnozină (se găseşte în carnea de pui), ajută sistemul imunitar să lupte împotriva primelor stadii ale răcelii.

În cadrul studiului, efectuat de cercetătorii din Miami, SUA, cei 15 voluntari au băut pentru o perioadă mai lungă de timp apă rece, apă caldă şi supă de pui fierbinte.

La finalul cercetării, specialiştii ORL le-au analizat starea de sănătate. Dintre lichidele consumate, cele fierbinţi au fost şi cele care au ajutat la scăderea cantităţii de mucus nazal, care poate duce la blocarea căilor respiratorii, inclusiv la congestie nazală.

Spre deosebire de apa fierbinte, supa de pui a îmbunătăţit procesul de protecţie al organismului împotriva bolii.

,,Nutrienţii care se găsec în ceapă, împreună cu vitaminele C şi D stimulează producţia de celule a sistemului imunitar. Vitamina A şi caretenoidele care se găsesc în morcovi ajută la producerea de anticorpi, în timp ce vitamina E şi zincul pot influenţa numărul celulelor albe din sânge. Din supa de pui substanţele nutrutive sunt mai uşor absorbite de organism, decât dacă ar fi consumate în stare crudă”, afirmă conducătorii studiului.

Mai multe