Sucul de sfeclă roşie scade tensiunea arterială

28 aprilie 2014   Actualitate

Cercetătorii australieni au descoperit că sucul de sfeclă poate scădea tensiunea arterială imediat după consum.

Mai precis, în doar câteva ore se reduce presiunea arterială şi, deci, scade riscul de a suferi de complicaţii ale inimii care pot duce la deces.

„Este foarte promiţător rezultatul, mai ales că putem vedea efecte pozitive după doar o singură doză de suc“, a spus omul de ştiinţă Leah Coles, de la Institutul Baker pentru boli de inimă şi diabet din Melbourne, Australia.

Scăderea tensiunii s-a redus după doar şase ore de la consumul de suc de sfeclă. „Efectele pot fi şi mai spectaculoase pe termen lung, dacă se consumă câte un pahar cu suc de sfeclă în fiecare zi“, a adăugat specialistul australian.

Experţii consideră că beneficiile aduse de sfecla roşie asupra sănătăţii inimii se datorează concentraţiei de nitriţi.

Aceştia sunt convertiţi în organism în oxid nitric, cel care este responsabil cu relaxarea vaselor de sânge şi apoi de dilatarea lor. Acest lucru uşurează circulaţia fluxului de sânge şi scade tensiunea din artere.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul de Nutriţie.

Mai multe