Sfecla roşie, de ajutor hipertensivilor

10 decembrie 2015   Actualitate

Un studiu care a fost efectuat în Marea Britanie, la Institutul de Cercetare William Harvey, a arătat că sfecla roşie este benefică persoanelor care suferă de hipertensiune.

Autorii cercetării au remarcat o scădere a tensiunii arteriale, într-un interval de 24 de ore, după ce participanţii au băut suc de sfeclă roşie.

Cercetătorii britanici afirmă că în organism, nitriţii conţinuţi de sfecla roşie se transformă în oxid nitric, gaz care contribuie la relaxarea vaselor de sânge şi menţine tensiunea arterială la valori mai scăzute. Şi conţinutul mare de potasiu favorizează reducerea tensiunii arteriale. Este suficientă o cantitate de 250 ml de suc, zilnic.

Este indicat să bei câte un pahar cu suc de sfeclă roşie, proaspăt, în fiecare zi. Sucul îl obţii din câteva rădăcini de sfeclă, de mărime medie.

Le speli, le tai în bucăţi potrivite şi le pui în blender, câteva minute. Pentru a-i îmbunătăţi gustul, dar şi pentru a-i potenţa efectul terapeutic se poate combina cu suc de mere. Cura cu suc de sfeclă roşie se ţine trei săptămâni.

Această legumă, consumată cu regularitate, reduce şi riscul apariţiei altor maladii cardiovasculare. Cel mai bine este să o consumi crudă, în salate sau sub formă de suc proaspăt. Nici dacă pregăteşti sfecla pe baie de abur, aceasta nu îşi pierde proprietăţile.

Mai multe