Secţie nouă de terapie intensivă la Spitalul Marie Curie

26 noiembrie 2013   Actualitate

Construită în doar 16 luni, secţia are o capacitate de 27 de paturi şi o suprafaţă totală de 1.600 m2, în comparaţie cu secţia veche, care dispunea de 11 paturi şi o suprafaţă de 190 m2.

Eforturile Asociaţiei Inima Copiilor au fost sprijinite de finanţarea Fundaţiei Vodafone România în valoare de 1.400.000 de euro. Secţia beneficiază de dotări şi tehnologie de ultima oră şi de personal medical de excepţie.

„Secţia de terapie intensivă nou-născuti de la Spitalul Marie Curie avea şi are în continuare cele mai bune rezultate şi cea mai mică rată de mortalitate neo-natală din ţară, apropiindu-se de media din centrele europene de prestigiu. Înainte, reuşeam să tratăm, anual, aproximativ 200 de nou-născuţi sau copii născuţi prematur cu boli, malformaţii sau traumatisme diverse. Însă din cauza lipsei de spaţiu, eram nevoiţi să refuzăm tot atâţia copii de la internare, ceea ce pentru mulţi înseamnă lipsa unei şanse la viaţă. De aceea, extinderea Sectiei de terapie intensivă nou-născuţi era absolut necesară. Am reuşit, cu ajutorul Fundaţiei Vodafone România şi a celor de la Asociaţia Inima Copiilor, să construim cea mai modernă secţie din Sud-Estul Europei şi sunt foarte mândru de această realizare, unică în România“, a declarat doctorul Cătălin Cîrstoveanu (foto), şeful secţiei de terapie intensivă nou-născuţi al Spitalului de Copii Marie Curie din Bucureşti.

Secţia de neo-natologie dispune de tehnologie 4G

Secţia nou-inaugurată are încăperi individuale pentru fiecare pacient, care sunt dotate cu gaze medicale, climatizare şi monitorizare individuală, spaţii speciale pentru consilierea psihologică a părinţilor, precum şi săli de consultaţie.

Pentru secţia de neo-natologie, Vodafone România a dezvoltat o soluţie de telemedicină care permite transmiterea de imagini video şi parametri medicali, în timp real, pentru urmărirea semnelor vitale ale pacienţilor.

Implementată pe noua tehnologie 4G, soluţia de telemedicină este o premieră tehnologică în România şi permite accesul facil şi securizat la datele medicale, de la distanţă. Astfel, medicii din secţia de terapie intensivă vor avea posibilitatea să observe de la distanţă starea pacienţilor.

Mai multe