Românii sunt mari consumatori de ouă
Indiferent de modul de preparare, românii preferă să mănânce ouă la micul dejun, însă acestea sunt consumate şi la prânz, la cină, la pachet la şcoală sau la serviciu sau ca gustare între mese, potrivit unui studiu realizat de compania iSense Solutions.
Atunci când cumpără ouă, cei mai mulţi români (94%) îşi doresc ca acestea să fie proaspete, însă alte criterii pe care le iau în considerare sunt raportul calitate-preţ (87%), originea cât mai naturală (să provină de la găini hrănite natural – 85%) şi gustul cât mai asemănător cu cel al ouălor de ţară (84%).
Consumate cu moderaţie, ouăle aduc beneficii sănătăţii. Ouăle conţin vitamina B1 (care împiedică acumularea unor substanţe toxice, ce pot afecta sistemul nervos), vitamina B2 sau riboflavină (necesară pentru eliberarea energiei din alimente şi pentru producerea de globule roşii), vitamina B12 (întreţine sănătatea sistemului nervos), acid folic (recomandat gravidelor, pentru că previne apariţia defectelor neurale la nou-născut).